blog

Brave Browser 40 miljoen keer gedownload op Android, goed voor koers BAT

By 29 november 2019No Comments

De Brave Browser heeft een nieuwe mijlpaal. De app, gelanceerd door Mozilla oprichter Brendan Eich, is 40 miljoen keer gedownload op Android.

Koers beweegt ook mee

Basic Attention Token (BAT) is nauw verbonden met de browser en al die downloadaantallen doen de koers van BAT goed. Vanaf 26 september tot en met 19 november steeg de waarde in dollars met liefst 96%. In satoshi’s zelfs 122%.

Brave is dus 40 miljoen keer gedownload. Coinbase, één van de populairste crypto apps uit de VS, is 20 miljoen keer gedownload.

Brave is een browser die advertenties en trackers blokkeert en scoort goed bij de cryptocurrency-community. De bijbehorende token van het project, het Basic Attention Token (BAT), heeft de afgelopen maanden ook vooruitgang geboekt en kan worden gebruikt om publicaties, gebruikers en contentmakers een tip te geven.

Overal bruikbaar

Vanaf juli kunnen gebruikers van de mobiele versie van Brave, ook gebruik maken van het advertentieplatform. Het programma Brave Ads, dat eerst beschikbaar was voor desktopgebruikers, beloont gebruikers met BAT als zij ervoor kiezen advertenties aan te zetten.

Gebruikers reageren positief op het feit dat Brave inzet op de privacy van de gebruiker, en dat advertenties optioneel is. Talloze techschrijvers zijn ook positief.

Tot begin deze maand was Brave nog in de bètafase, inmiddels is Brave 1.0 gelanceerd.

Eerder dit jaar schreven wij dat Brave al 20 miljoen keer gedownload is en dat Brave de populairste browser is in Japan. Dat Brave nu al 40 miljoen keer gedownload is op Android laat zien dat de browser exponentieel groeit. In ongeveer acht maanden heeft de browser het aantal gebruikers op Android verdubbeld.

Brave heeft Opera en Firefox al ingehaald wat betreft gebruikersaantallen. Ook is het acquisitie ratio twee keer zo hoog dan die van de huidige marktleider Google Chrome. Daarnaast heeft Brave een ingebouwde wallet waarmee je cryptocurrency kan beheren, versturen maar boven kan schenken aan contentmakers.

Leave a Reply