blog

Afrika bepaalt de toekomst van bitcoin, aldus Jack Dorsey van Twitter

By 29 november 2019No Comments

Jack Dorsey, de grote man bij Twitter en uitgesproken bitcoinmaximalist, voorspelt dat Afrika de toekomst van de crypto industrie zal bepalen. Hij erkent dat hij onder de indruk is van de versnelde ontwikkeling en acceptatie van bitcoin in Europa. Toch ligt de bal bij Afrika.

Toekomst van bitcoin ligt in Afrika

Hij was bezig met een reis door Afrika en bezocht onder andere Nigeria en Ghana. Ook woonde hij een bitcoin & blockchain meetup bij in Ethiopië. Via Twitter laat hij weten dat Afrika de toekomst van bitcoin bepaalt. Hij wil ook het hele continent rondreizen in 2020.

Dorsey is een van de meest uitgesproken voorstanders van ’s werelds grootste cryptocurrency. Hij roept volgers op om ook in bitcoin te investeren, en claimt dat hij wekelijks voor 10.000 dollar bitcoin koopt. Dit staat in schril contrast met andere tech-miljardairs die het liefst ver weg blijven van bitcoin, op Elon Musk na dan.

Door zijn rondreis is hij geïnspireerd geraakt door de potentie van Afrika. Hij is dan ook oprecht van mening dat dit continent de volgende mijlpaal van bitcoin kan worden. Ook is hij van plan om volgend jaar zes maanden in Afrika te wonen. De CEO van Twitter denkt dat crypto’s alleen breed geaccepteerd worden als er ook sprake is van normale gebruiksscenario’s.

Of zijn volgende reis door Afrika bitcoin gerelateerd is weten wij niet, maar het is veelzeggend dat hij een bitcoin meetup bezocht.

Creatieve manieren om bitcoin te kopen

Het is goed te begrijpen dat Afrika een grote rol kan gaan spelen in de adoptie van bitcoin. Er zijn genoeg situaties te bedenken waarom bitcoin kan bijdragen aan armoedebestrijding. Maar ook blockchain kan helpen bij grote vraagstukken rondom corruptie.

Nu zie je al veel Nigeriaanse immigranten in voornamelijk Amerika gebruik maken van bitcoins om familie en vrienden geld te sturen. En ze zijn  heel creatief om KYC te ontlopen. Lees bijvoorbeeld dit verhaal over peer-to-peer handelsplatform Paxful. De Nigerianen kopen bij tankstations in Amerika giftcards van Apple, Google of andere partijen. Maken een foto van de code achter de kraslaag en sturen deze naar Nigeria. Daar wordt de code ingevuld op Paxful om bitcoin mee te kopen.

Leave a Reply