Bitcoinblog

Michiel aan ‘t wiel: Een gespannen sfeer

By 10 januari 2020No Comments

Van waar ik op dit moment, genietend van een cappuccino in de zon, zit te tikken kan ik de spanningen in de wereld voelen; zowel de ellende tussen Iran en Amerika als de spanningen omtrent de prijs van bitcoin (BTC). Gaan we verder omhoog of schieten we door naar de $6.000 en lager?

Allereerst vind ik het interessant om te vermelden dat bitcoin reageerde zoals goud toen de berichtgevingen naar buiten kwamen omtrent de bombardementen in Iran. Goud, bekend en gevestigd als veilige haven in tijden van spanningen schoot omhoog en bitcoin deed na een kleine aarzeling hetzelfde. Na de berichten over de tweede bombardementen ging bitcoin gelijk mee omhoog. Dit kan zeer gunstig zijn bij toekomstige spanningen in de wereld. Dit blijft namelijk in het geheugen en wordt wellicht een automatisme voor mensen. 

Dan de koers van bitcoin. We hangen op dit moment een beetje in niemandsland op $7.800. In onderstaande afbeelding kun je zien dat we wederom zijn neergeslagen door de rode lijn waar we al enkele keren door zijn neergedrukt.

michiel_aan_het_wiel_een_gespannen_sfeer_bitcoin_koers_analyse_grafiekDit is een must break voor de bulls om verder naar boven te kunnen kijken. Bij een stijging door die rode lijn zou mijn target ongeveer $9.200 zijn en een hogere top. Hiermee hebben we sinds de bodem een hogere top en een hogere bodem neergezet, wat een bullish fundament is om op verder te bouwen.Wil je meer van Michiel lezen, horen en zien? Surf dan naar members.crypto-insiders.nl voor onze meest waardevolle content. Denk aan koersupdates, trading signals, educatieve video’s, geschreven uitleg, Ask Me Anything-sessies en meer! Maak nu een lidmaatschap aan en probeer de eerste 30 dagen gratis! Bekijk hieronder een voorproefje:

Heb je ons YouTube-kanaal al gevonden? Van tijd tot tijd delen we daar interessante video’s, gratis en voor niets! Abonneer je op ons kanaal en mis niets!

abonneren_youtubeSupport moet absoluut gevonden op of in de rode box tussen de $7.600 en $7.350, met een kleine uitschieter daargelaten. Als we daaronder geen bullish signalen hebben en een close van een hogere candle, zoals bijvoorbeeld de dagelijkse, zou ik overwegen te verkopen. Tot die tijd lijkt het BTFD-modus (Buy The F*cking Dip) aan en kijken of de bulls nog wat energie hebben om over de komende dagen te consolideren boven de rode zone van $7.600.

Al met al zijn het dus enerverende tijden waarbij een kleine trigger grote gevolgen kan hebben. Denk aan het handelsverdrag tussen Amerika en China of nieuws omtrent de vliegtuigramp in Iran. Bitcoin is voor mij hoe dan ook een belangrijke speler/game changer de komende jaren in het huidige monetaire systeem.

De koers van bitcoin dipte op 2 januari even kort onder de $7.000, maar de bears verloren de strijd in deze zone. Toch was de dip positief in meerdere opzichten. Waarom? Lees het in de nieuwe wekelijkse analyse van Crypto Insider David!

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Leave a Reply