blog

Doneer Binance Coin (BNB) voor Australië, meer dan 1 miljoen dollar opgehaald

By 9 januari 2020No Comments

Al weken wordt Australie geplaagd door flinke bosbranden. En dat heeft grote gevolgen, vooral voor de natuur. Volgens hoogleraar Christopher Dickman van de universiteit van Sydney zijn meer dan een miljard dieren gestorven. 8,4 miljoen hectare bos is verwoest.

Er komt steeds meer hulp van buitenaf, en ook Binance draagt een steentje bij. De cryptocurrency beurs heeft een eigen fonds opgezet om Australië te helpen. Binance begint zelf met een donatie van een miljoen dollar aan Binance Coin (BNB). Verder kan iedereen die dat wil in Binance Coin doneren.

‘Triest om Australië te zien afbranden’

Changpen Zhao, CEO van Binance, vindt het verschrikkelijk wat er in Australië gebeurt: ‘Het is pijnlijk om de bosbranden in Australië te zien, evenals de verwoestende effecten op de ecologie en de lokale gemeenschap. Wij willen helpen in deze crisis.’

Hij gaat verder:

‘We roepen de hele cryptocommunity op om mee te helpen met het ondersteunen van Australië.’

Op dit moment heeft het fonds 28 donaties ontvangen. De donaties variëren van 0,09 BNB (ongeveer 1,20 euro) tot 100 BNB (1.307 euro). Ben je zelf in het bezit van BNB en wil je doneren? Dan kan dat via deze pagina.

Niet de eerste die donaties ontvangt

Binance is niet de eerste crypto-partij die donaties verwerkt voor Australië. Eerder tweette Alex Saunders, CEO van NuggetNews, dat hij donaties in bitcoin ontvangt.

Op het moment van schrijven heeft zijn fonds 1,6 bitcoin opgehaald, dat is nu ongeveer 11.424 euro. Naast bitcoin kan je ook doneren in ether, bitcoin cash, litecoin en binance coin.

Australië maakt zelf twee miljard dollar vrij

Zelf heeft de Australische overheid twee miljard dollar vrijgemaakt voor de wederopbouw na de verwoestende bosbranden in het land. Dat heeft premier Scott Morrison bekendgemaakt. De actie van Binance en Alex Saunders is een druppel op de gloeiende plaat in vergelijking met dit bedrag, maar alle hulp is natuurlijk welkom in deze crisis.

Heb jij al gedoneerd voor Australië?

Leave a Reply