blog

Ook XRP stijgt, analisten verwachten koersstijging 10 procent

By 8 januari 2020No Comments

Het is niet alleen bitcoin die in het groen staat. Ook XRP doet het goed. De munt van Ripple steeg de afgelopen dagen van 17 naar 20 cent. Dat klinkt weinig, maar dat is een stijging van 17,6 procent. En volgens verschillende analisten is dit nog maar het begin.

Wat is de oorzaak de stijging?

Vanaf 3 januari begon de stijgende trend voor XRP. Maar vanaf 6 januari ging het hard, de koers steeg van 18 naar 20 eurocent.

Waarschijnlijk heeft deze flinke stijging te maken met een aankondiging van Binance. Op Binance kan je vanaf nu handelen in XRP futures, door USDT (Tether) in te leggen. Het kan goed zijn dat deze aankondiging zorgde voor meer vraag naar XRP.

Journalist Larry Cermak viel het op dat de XRP koers al steeg voordat de aankondiging op Twitter gepubliceerd werd. Wie weet waren er investeerders met voorkennis:

Ook kan de stijging te maken hebben met een recente uitspraak Ripple’s CEO, Brad Garlinghouse. Hij zei dat het bedrijf Ripple weinig controle heeft over de prijs van XRP. Mogelijk wekt dat vertrouwen bij investeerders:

“Ripple heeft niet meer controle over de XRP prijs dan whales dat hebben bij bitcoin. En ja, Ripple bezit wel veel XRP. We zijn namelijk erg geïnteresseerd in het succes van XRP. Maar coins dumpen op de markt? Daar hebben wij ook geen baat bij.”

Binnenkort naar 22 cent

Wat kunnen we nu verwachten van de koers van XRP? Volgens twitteraar HaraldoXRP (misschien niet erg objectief) is het volgende doel voor XRP 24 dollarcent. In euro’s omgerekend is dat ongeveer 22 cent. Dat is een stijging van 10 procent ten opzichte van nu.

Wil je nog een portie FOMO?

Twitteraar Bitlord verwacht zelfs nog meer van XRP. Op basis van eerdere koersbewegingen verwacht hij dat XRP in de toekomst een waarde van 221 dollar (198 euro) bereikt. Of dat ook gaat gebeuren valt te betwijfelen. In dat geval moet XRP vanaf nu stijgen met 104.960 procent.

Leave a Reply