Bitcoinblog

Michiel aan ‘t wiel: Doodloper of the real deal?

By 6 maart 2020No Comments

Op dit moment bevindt de koers van bitcoin (BTC) zich op een cruciaal punt en voor beide kanten zijn er meerdere argumenten te bedenken.

michiel_ipenburg_aan_het_wiel_bitcoin_koers_analyse_doodloper_of_the_real_deal_afbeelding1

Afbeelding 1: bitcoin (BTC) op de 4-uurs grafiek van cryptocurrency exchange Coinbase

Als we de bovenstaande grafiek goed bekijken valt op dat op deze klimt maar het volume een beetje uitblijft. Hiernaast maken we sinds maart een soort van rising wedge. Dit is een bearish patroon en dit patroon zou de prijs terug kunnen werpen. Hierbij is het belangrijk dat er support gevonden wordt op of rond de $8.800 (oranje horizontale lijn) om niet zeer snel af te glijden naar de groene koopzone onderin de grafiek.

Advertentie

Echter is hier nog geen sprake van en een flinke boost in volume kan de weg vrijmaken richting de $9.500. Dat zal de volgende weerstand zijn en is tevens de 200 dagen moving average (MA) in bovenstaande grafiek. Als we bovenstaande lagere tijdframe aan de kant schuiven en de dagelijkse grafiek erbij pakken kunnen we de volgende signalen eruit filteren.

michiel_ipenburg_aan_het_wiel_bitcoin_koers_analyse_doodloper_of_the_real_deal_afbeelding2

Afbeelding 2: bitcoin (BTC) op de dagelijkse grafiek van cryptocurrency exchange Coinbase

De Relative strength index (RSI), dit is de bovenste indicator onder de prijsgrafiek is te zien dat we mogelijk support hebben gevonden. Ook zijn we nog altijd boven de 200 MA op deze dagelijkse grafiek. Eigenlijk is het scenario op deze dagelijkse grafiek vrij simpel. Een daling en close onder deze 200 MA, die ligt op $8.724, zou de weg vrijmaken richting de $8.000.

Waar aan de andere kant een goede knal en close boven de 50 MA – deze bevindt zich op $9.340 – geeft ruimte tot $9.500 en eventueel $10.000. De onderste indicator (Moving Average Convergence Divergence, MACD) zou dit weekend groen draaien en normaal gesproken in ieder geval leiden tot een test van de 50 MA.

Zoals ik in het begin van het artikel al aankaartte is de prijsbeweging vrij fragiel op dit moment en geeft het handelen op de hogere tijdframes meer rust en overzicht. Op de hoogte blijven van mijn gedachten over de koers van bitcoin? Probeer dan 30 dagen gratis onze omgeving voor leden, waarin je discussie kan voeren met mij onze leden!

Advertentie

Leave a Reply