Bitcoinblog

Michiel aan ‘t wiel: De million dollar question die momenteel de crypto wereld in zijn greep heeft

By 24 januari 2020No Comments

Was $14.000 de top en gaan we nieuwe lows zien of hebben we een hogere low te pakken met $6.400 en gaan we richting nieuwe all time highs (ATH’s)!

Vooralsnog heeft de bitcoin koers niet kunnen afrekenen met het oranje blok weerstand dat te zien is in onderstaande afbeelding. Deze zone, rond de $9.000, was zowel eind mei 2019 als november 2019 het strijdtoneel van de bulls en bears. Dat we daar vandaan naar beneden komen om support te zoeken is niet zo vreemd.

de_million_dollar_question_die_momenteel_de_crypto_wereld_in_zijn_greep_heeft_grafiek1

Afbeelding 1: bitcoin (BTC) op de dagelijkse grafiek van cryptocurrency exchange Coinbase

Eigenlijk is het scenario voor bitcoin vrij eenvoudig op de hogere tijdframes. Daarom is het ook aan te raden om voornamelijk op dit moment op deze tijdframes te traden. Voor de bulls is het zaak om support te vinden op korte termijn en het bloeden te stoppen. Hiervoor is wellicht nog wat meer paniek nodig en een flinke shake out omlaag. Momenteel zou een logische supportzone liggen rond de $8.000, aangezien daar diverse moving averages (MA’s) liggen van de hogere tijdframes.

Aangezien bitcoin vaak niet doet wat de menigte verwacht kan deze supportzone net niet gehaald worden en blijven mensen met ongevulde biedingen achter. De belangrijkste MA die ik in de gaten houd zijn de 50 dagen MA van de wekelijkse die rond de $7.900 ligt. Waarbij een wick naar de 50 dagen MA op de dagelijkse chart niet uit te sluiten is naar $7.700 om de paniek compleet te maken.

Het wordt pas echt een naar verhaal als we door de rode zone heen zouden zakken en onder de $7.200 komen. Dan zou $6.500 weleens een tijdelijke bodem zijn geweest en moeten we serieus rekening houden met een nieuwe daling.

Als laatste over bitcoin dan nog de 200 dagen MA die de weg blokkeert naar nieuwe hoogtes. Op dit moment zou een break boven de $9.000 een grote doorbraak zijn voor de bulls en kan het momentum enorm aanwakkeren. Veel bears zullen de $9.000 aangrijpen om opnieuw een short-positie in te nemen. Dat kan wel eens de brandstof worden om aanzienlijk hoger uit te gaan komen. Kortom, tot dusver nog niks aan de hand.

Dan nog even over de grote roze olifant in de kamer: Ethereum.

Afbeelding 2: ethereum (ETH) op de wekelijkse grafiek van cryptocurrency exchange Kraken

Op bovenstaande grafiek is het sleutelpunt voor de bulls omcirkeld. Dit drukke knooppunt van de 50 dagen MA van de wekelijkse chart en de downtrend-lijn moeten gebroken worden. Deze zone ligt van $177 (200 dagelijkse MA) tot de $200 (bovenste downtrend-lijn). Dit is een ruime zone, maar bij het klaren daarvan kan er wel eens een aangename run gaan ontstaan voor dit toch wat gehavende broertje van bitcoin.

Support zou in deze zone rond de $150 gevonden moeten worden. Bij een dagelijkse close onder de $140 zou de koers van ethereum wel een ernstig in de problemen kunnen komen. Tot op heden heeft ook deze chart veel potentie en is ‘ie vrij overzichtelijk.

Ik hoop volgende week met een positieve uitkomst terug te komen bij jullie! Wil jij aankomende week al koersupdates, trading signals en uitleg ontvangen én meediscussiëren? Meld je dan gratis en vrijblijvend aan voor onze members-omgeving en probeer onze exclusieve content 30 dagen gratis.


Gratis video’s bekijken? Surf dan naar ons YouTube-kanaal. Abonneer je op ons kanaal en mis niets!

abonneren_youtube

Met Michiel en ons meekletsen? Join dan ons gratis discussiekanaal op Telegram!

telegram180

Leave a Reply