blog

Ripple verkocht 80% minder XRP in laatste kwartaal 2019

By 24 januari 2020No Comments

Ripple heeft in het vierde kwartaal van 2019 in totaal voor 13,08 miljoen dollar aan XRP verkocht. Als je dat vergelijkt met 66,24 miljoen dollar in het derde kwartaal, dan is dat een afname van 80%. Dit maakte Ripple afgelopen woensdag op hun website bekend.

Twee oorzaken

De sterke daling heeft twee oorzaken. De eerste is het resultaat van een daling van de directe institutionele verkoop. De tweede reden is dat Ripple een pauze heeft ingelast in de systematische verkoop van XRP aan verschillende cryptocurrency exchanges.

‘Ripple zette de pauze van de systematische verkoop voort en richt zich uitsluitend op OTC-verkopen (over the counter) met enkele strategische partners. Deze partners bouwen aan de implementatie en liquiditeit van XRP in strategische regio’s.’  Team Ripple beschrijft deze regio’s als EMEA (Europa, het Midden-Oosten en Afrika) en Azië,.

Als gevolg hiervan daalde de systematische omzet van Ripple in het vierde kwartaal naar nul, vergeleken met 16,12 miljoen dollar in het derde kwartaal van 2019. In het tweede kwartaal vertegenwoordigden dit soort verkopen het grootste deel van Ripple’s verkoopvolume met maar liefst 144,6 miljoen dollar. Maar halverwege het derde kwartaal besloot het bedrijf deze verkoop helemaal te pauzeren omdat er berichten naar buiten kwamen dat exchanges hun handelsvolumes mooier lieten doen voorkomen dan ze werkelijk waren.

‘Ripple blijft zijn benchmarks evalueren, zeker gezien de uitdagingen zoals nepvolume die in de branche blijven bestaan,’  aldus Ripple zelf.

Prijs reageert averechts op lager aanbod

Onderzoeksjournalisten van The Block concluderen dat de verkoopcijfers van het vierde kwartaal van 2019 de laagste zijn van de afgelopen drie jaar. En ondanks dat er zo minder XRP op de markt kwam, heeft de prijs in tegengestelde richting gereageerd. De koers van XRP is in het vierde kwartaal met 22 procent gedaald. XRP is de derde grootste cryptocurrency wat betreft totale marktwaarde. Op dit moment is één XRP 20 eurocent waard. Dat is 22 dollarcent.

Ook wereldwijd daalde het handelsvolume van XRP in de laatste drie maanden van 2019. Er werd voor 17,24 miljard dollar gehandeld, dat is ongeveer 1 miljard minder dan in het voorgaande kwartaal.

Leave a Reply