Bitcoinblog

Michiel aan ‘t wiel: De gouden grens

By 30 januari 2020No Comments

Iets eerder dan normaal kruip ik achter het toetsenbord omdat er morgen een tocht in een jeep op het programma staat. Echter stelt de koers van bitcoin tot op heden niet teleur. Dit is een kortere update dan normaal zonder poespas, omdat het momenteel gewoonweg simpel is.

De gouden grens ligt op dit moment zo rond de $8.888, de 200 moving average (MA). Dit is de lijn in het zand waar de bulls nu niet een dagelijkse close onder willen sluiten.

bitcoin_BTC_koers_analyse_michiel_aan_het_wiel_gouden_grens_afbeelding1

Het momentum lijkt nu aan de zijde van de bulls. Boven de $9.550 zou het nog wel eens een versnelling harder kunnen gaan. Tot op heden is het klimmen mooi gefaseerd en lijkt er meer in het vat te zitten.

Ook de hogere tijdframes als de wekelijkse chart zien er bijzonder goed uit. Als we de maand kunnen afsluiten boven de $9.100 zou dat de weg naar de $10.000 en $10.500 kunnen blootleggen. Meer lezen, bekijken en leren over de koers en technische analyse? Bekijk dan onze members-omgeving, waar je 30 dagen gratis onze diensten uitprobeert! 

Ethereum

Ethereum dient nog af te rekenen met deze 200 MA. Deze wordt as we speak getest rond de $175-grens. Mocht deze doorbroken worden, dan geldt hetzelfde als voor bitcoin: eronder wil je hem niet meer zien closen.

bitcoin_BTC_koers_analyse_michiel_aan_het_wiel_gouden_grens_afbeelding2

De hele situatie rondom het coronavirus verandert hier – ik verblijf momenteel in Vietnam – met de dag. Meer en meer zie je mensen voorzorgsmaatregelen treffen. Ik ben de laatste die een direct verband met het virus zal leggen. Echter is het terugtrekken van de aandelenmarkt en het ontstaan van het coronavirus tot op heden geen slechte ontwikkeling voor bitcoin gebleken.

Uiteraard moet de techniek voor zich gaan spreken. We moeten het niet hebben van ellende in de wereld dat bitcoin omhoog gaat. Tot die tijd wil ik iedereen wel een waarschuwing meegeven die ook in de reguliere aandelenmarkt actief is; Dit is misschien niet de BTFD (buy the f*cking dip) tijd. Waar velen de vergelijking trekken met SARS is het een wezenlijk verschil dat SARS aan het einde van een downtrend was. Dit virus steekt de kop op tijdens het vestigen van All Time Highs (ATH’s); dat kan globaal wel eens een trigger zijn voor paniek. Zeker nu ook onder andere Toyota en bijvoorbeeld Tesla voorlopig fabrieken in China stilleggen. Dat gaat onherroepelijk tot omzetverlies lijden verderop in 2020.

Vanavond komt de World health organization (WHO) met een update rondom de status van het coronavirus. Mocht dit van epidemie naar pandemie opgeschaald worden, dan ben ik benieuwd wat dat met de aandelenbeurs én bitcoin doet. De reguliere aandelenmarkt kan wel eens een flinke daling neer gaan zetten en paniek is een slechte raadgever.

Stay stafe, zowel persoonlijk als met financiële risico’s!

Vanmiddag de uitgebreide macro update van onze analist David gemist? Het is de freebie van vandaag. Mis ‘m niet!

Leave a Reply