blog

Amerikaanse presidentskandidaat: wetgeving stopt mensen niet om bitcoin te kopen

By 30 januari 2020No Comments

De Democratische presidentskandidaat Andrew Yang sprak met media outlet Bloomberg over regelgeving en innovatie rondom cryptocurrency’s. Hij vindt dat de Verenigde Staten duidelijk beleid moeten hebben. Ook zei hij dat wetten en regels mensen er niet van kunnen weerhouden bitcoin te kopen.

Andrew Yang over crypto wetgeving

Volgens de Amerikaan moeten de VS regels opstellen voor het hele land, en waar de industrie uiteindelijk alleen maar van kan profiteren.

‘We moeten een uniforme set regels en voorschriften hebben voor het landelijk gebruik van cryptocurrency. Omdat we nu vastzitten in een mengelmoes van regels die van staat tot staat verschillen zijn de regels slecht voor iedereen. Het is slecht voor innoverende ondernemers die in deze ruimte willen investeren.’

Weet waar je aan toe bent

Hij zei dat dit zijn prioriteit zou zijn als hij president is. Hij wil met duidelijke en transparante regels komen, zodat iedereen in de toekomst weet waar hij aan toe is. Het idee hierachter is om de VS ook in deze markt competitief te houden op globale schaal.

Yang zei ook dat hij gelooft dat blockchain, de onderliggende technologie van cryptocurrency’s, nog veel potentie heeft om door te groeien. Daar moet je als land in willen investeren.

Toezichthouders kunnen bitcoin niet stoppen

Hij zei nog iets opvallends tijdens het interview, namelijk dat toezichthouders mensen niet zouden kunnen stoppen om bitcoin of andere cryptocurrencies te kopen.

‘Op dit moment vinden mensen die willen investeren in bitcoin en crypto’s wel een manier. Ik denk niet dat met regels dit zou kunnen belemmeren.’

Een van de onderscheidende eigenschappen van bitcoin is dat het bestand is tegen censuur en volledig peer-to-peer is. Met andere woorden, er is geen centrale autoriteit zoals een overheid of een bank nodig om de transactie uit te voeren en daarom kunnen ze deze niet stoppen of blokkeren.

Hoewel Andrew Yang positief is over cryptocurrency’s, hebben zijn medekandidaten in tijden geen woord gesproken over regulering voor bitcoin. Maar de huidige president Donald Trump wel, die is overduidelijk geen fan.

Mocht dit de eerste keer zijn dat je deze tweet ziet, lees dan vooral ook de reacties van Caitlin Long.

Leave a Reply