blog

MetaMask wil dat bedrijven ook kunnen profiteren van DeFi

By 11 december 2020No Comments

MetaMask probeert institutionele investeerders naar DeFi te halen door een enterpriseversie van hun wallet aan te bieden.

Meer mogelijkheden nodig

De populaire wallet, met meer dan 1 miljoen maandelijkse actieve gebruikers, introduceerde in oktober van dit jaar token-swaps en wil nu nog verder uitbreiden. Ontwikkelaars ConsenSys ontdekten dat DeFi-protocollen momenteel te inefficiënt zijn voor professionele handelsfirma’s en dat er geen goede rapportagemogelijkheden zijn voor boekhoudkundige en fiscale doeleinden.

Volgens de aankondiging is de geüpgradede versie bedoeld voor handelsfirma’s en cryptocustodians en zal institutionele functies bieden. Denk hierbij aan de mogelijkheid om tokens te ruilen, te lenen, uit te lenen en te investeren in Ethereum-applicaties. Het biedt gebruikers ook operationele, beveiligings- en rapportagefuncties die nodig zijn om een ​​professionele DeFi-handelsdesk te runnen.

Behoefte aan DeFi

Curv, een bewaarbedrijf voor digitale activa, zal de eerste gebruiker van de portemonnee zijn en de nieuwe MetaMask-portemonnee opnemen om zijn nieuwe Curv DeFi-product te bouwen, dat zal worden gebruikt door de bestaande klanten van het bedrijf, waaronder eToro.

Curv CEO en mede-oprichter Itay Malinger zei dat er een dringende behoefte is aan institutionele DeFi-oplossingen:

‘Aangezien er geen betrouwbare en veilige institutionele oplossing is voor DeFi, grijpen organisaties terug naar het retailniveau van MetaMask of aangepaste integraties met individuele apps als tijdelijke oplossing.’

Vroege gebruikers

In de aanloop naar de release van de enterprise wallet, zal ConsenSys Codefi een Early Adopter-programma lanceren waar geselecteerde partners, bewaarders en professionele handelsfirma’s vroegtijdig toegang krijgen om te helpen bij het vormgeven van specifieke productkenmerken.

Meer privacy

Eerder dit jaar lanceerde MetaMask zijn mobiele wallet en verbeterde de Web3-browserportefeuille naar 8.0 met extra functies, waaronder de mogelijkheid om een of meer accounts te selecteren om aan een website te koppelen. Dit zou voor meer privacy en veiligheid moeten zorgen.

MetaMask schreef:

‘De meeste wallets beheren tegenwoordig ofwel één account, of stellen het huidige account van de geselecteerde gebruiker beschikbaar voor alle verbonden sites, waardoor de privégegevens van gebruikers in grote lijnen worden onthuld.’

Leave a Reply