blog

Goed koopmoment? Bitcoin onder 20.000 dollar is ondergewaardeerd

By 11 december 2020No Comments

Bitcoin investeerders hebben niet lang meer om bitcoin te sprokkelen voordat de prijs voorbij 20.000 dollar (16.504 euro) schiet. Dat blijkt uit een analyse van Stack Funds, gepubliceerd op 10 december.

Bitcoin is nu nog goedkoop

Volgens de wekelijkse analyse van het Aziatische cryptocurrency fonds Stack Funds heb je nog maar even de tijd om bitcoin onder 20.000 dollar te kopen. Stack Funds baseert deze uitspraak op een bijzondere indicator: de market cap to thermo cap ratio (MCTC).

Deze indicator laat nu dezelfde waarde zien als in 2017, toen de bitcoin koers steeg van 1.000 dollar (825 euro) naar 19.866 dollar (16.407 euro) op cryptocurrency beurs Coinbase.

Terug naar de indicator. MCTC kijkt naar de totale marktwaarde van bitcoin, en vergelijkt deze met de winst van bitcoin miners (de thermocap). De totale marktwaarde van bitcoin bereken je door het aantal munten te vermenigvuldigen met de huidige prijs.

De MCTC geeft je een indicatie van waar de bitcoin markt zich bevindt. Een waarde dichtbij de 0 betekent dat de bitcoin koers dicht bij een bodem is. Een waarde van 60 en hoger betekent dat de top van bitcoin bijna in zicht is.

Indicator is gunstig

Volgens Stack Funds laat de MCTC-indicator nu een gunstige waarde zien:

“De ratio bevindt zich op dit moment rond 17, wat overeenkomt met de piek van 2019. Daarnaast staat deze waarde gelijk aan de uitbraak van bitcoin in 2017. Toen de waarde door 20 brak was de echte bitcoin rally begonnen.”

Als bitcoin deze stijgende trend kan volhouden, is er volgens Stack Funds meer dan genoeg ruimte voor de bitcoin koers om te groeien tot nieuwe hoogtes. In hun wekelijkse analyse gaan ze daar verder op in:

“Gezien het feit dat de ratio zich nog op een laag niveau bevindt, zijn wij geneigd te geloven dat er nog steeds genoeg koopmomenten zijn, maar niet lang voordat de uitbraak uit 20.000 dollar plaatsvindt.” 

Wil bitcoin door 20.000 dollar breken, dan moet de koers eerst door de stevige weerstand van 19.500 dollar. Gelukkig zijn de vooruitzichten positief, het kan zomaar dat bitcoin de komende week nieuwe records gaat breken.

Leave a Reply