blog

Met deze 62 altcoins maak je meer winst in 2020 dan met bitcoin

By 6 juli 2020No Comments

In onze laatste video bespreken we de beste altcoins van 2020. De eerste helft van dit jaar is voorbij en het is dus een mooi moment om terug te blikken.

Funfact: van alle coins in de top 100 presteren liefst 62 munten beter dan bitcoin. Van alle grote munten presteren alleen XRP en bitcoin cash significant slechter dan bitcoin.

In de video gebruiken we het YTD-overzicht van coincodex. YTD staat voor year to date, ofwel vanaf het begin van het jaar tot nu.

Altcoins beter dan bitcoin?

Sinds begin dit jaar kun je dus meer verdienen met investeren in verschillende altcoins dan in bitcoin. Maar doe altijd goed onderzoek en verwacht niet automatisch dat deze coins ook de rest van het jaar beter presteren dan bitcoin.

Wel kunnen we kijken of altseason al is aangebroken. Spoiler: nee. Maar er zijn tekenen dat de altcoindominantie op de cryptomarkt toeneemt, op dit moment is die ongeveer 34%. Dat betekent dat de totale waarde van alle cryptocurrency’s voor 34% bestaat uit altcoins, en dus 66% komt van bitcoin.

Sinds de bullrun begin 2018 eindigde, neemt de altcoindominantie alleen maar af. Dat zie je aan het oranje kanaal hierboven. Sinds de altcoindominantie in september 2019 de onderste oranje lijn raakt, stuitert deze omhoog. Een nieuw, groen kanaal vormt zich en langzaamaan nemen altcoins een steeds groter deel van de markt in beslag.

In mei 2020 wist de tendens zelfs uit het langlopende oranje kanaal te ontsnappen. Het helpt natuurlijk ook dat de bitcoin koers al maanden in dezelfde prijsmarge beweegt, ergens tussen 9.000 en 10.000 dollar. Hierdoor hebben altcoins alle ruimte gekregen om te groeien. En als de bitcoin koers dan toch stijgt, kunnen de altcoins meegroeien.

Wat is altseason?

Goed om te herinneren bij altseason, is dat er geen echte betekenis is van altseason. De Dikke van Dale heeft er nog geen letter aan vuil gemaakt. Over het algemeen wordt hiermee bedoeld dat er geld van bitcoin naar altcoins vloeien. Bitcoin stagneert of wordt iets minder waard en altcoins stijgen binnen korte tijd hard in waarde.

Leave a Reply