blog

Transactie van 95 miljoen dollar aan bitcoin kost 74 cent en 1 miljoen Chainlink naar Binance verzonden

By 7 juli 2020No Comments

Een van de grootste bitcoin whales op de wereld heeft net 95.000.000 dollar aan bitcoins verzonden. Het gaat om een totaal van 10.250 bitcoins, voor de transactie betaalde de whale slechts een vergoeding van 0,74 dollar. Voor de duidelijkheid, een whale is de bijnaam voor iemand die een ondefinieerbaar, groot aantal munten heeft.

Twee adressen

De transactie werd voor het eerst gesignaleerd door blockchain tracking bot Bitcoin Block Bot. Als je de transactie met een blockexplorer inspecteert, dan zie je dat de whale de bitcoins heeft verdeeld over twee verschillende walletadressen. Er zijn 10.250 bitcoins naar één wallet gestuurd en de andere 6.412 bitcoins naar een andere wallet.

Volgens data van BitInfoCharts blijkt dat er maar 42 wallets zijn met meer dan 16.662 bitcoins. De wallet heeft ook een lange geschiedenis van verzenden en ontvangen van grote hoeveelheden bitcoin.

De bitcoins lijken niet verzonden te zijn naar een bekend ontvangstadres van een openbare exchange dus in eerste instantie zal deze transactie de bitcoin koers niet beïnvloeden.

Maar wie is deze whale? Het zou een vroege investeerder kunnen zijn die bitcoins aanbiedt voor een over the counter verkoop. Of iemand die zijn bitcoins wil verdelen over meerdere wallets vanwege beveiligings- en managementdoeleinden. Door het enorme aantal zou je ook kunnen stellen dat de entiteit achter de overdracht een instelling is die digitale activa beheert namens klanten.

Chainlink whale

Op dit moment is Chainlink met bijna 15% gestegen. Een goede reden om je munten te verkopen? Veel traders dachten dat whales bij deze stijgende prijs hun munten zouden dumpen. Tot die conclusie kwamen ze door de volgende twee alerts:

In totaal zijn er gisteren 1 miljoen LINK munten naar Binance gestuurd, vlak voordat de munt 5,50 dollar waard werd. Er werd hevig gespeculeerd dat deze prijs whales triggeren om hun coins te verkopen en dat dat de reden is waarom deze 1 miljoen coins naar Binance zijn gestuurd.

We kunnen niet met zekerheid zeggen wat het doel van deze transfer is, misschien alleen maar voor extra liquiditeit, maar de chainlink koers is hierdoor in ieder geval niet gezakt.

Leave a Reply