blog

Manny ‘Pacman’ Pacquiao lanceert cryptocurrency PAC op exchange GCOX

By 15 november 2019No Comments

Fans van bokskampioen Manny Pacquiao hebben reden om deze week feest te vieren. De ster lanceert zijn PAC-token op het Sparkle IEO-platform van de GCOX exchange. Pacquiao, die momenteel de regerend wereldkampioen weltergewicht is, kondigde in september aan dat hij zijn eigen token zou lanceren. De IEO loopt vandaag af, dus vanaf morgen kan je de token verhandelen op de beurs van GCOX.

Celebrity token

PAC is de eerste zogenaamde celebrity token. Manny Pacquiao is sowieso veelzijdig, want naast zijn geweldige bokscarrière is hij ook een gekozen senator in de Filippijnen, zijn thuisland. Daarnaast heeft hij ook succesvolle uitstapjes gemaakt naar basketbal, acteren en muziek. Hoewel succesvol, daar mag je zelf over oordelen:

Nu heeft hij ook zijn eigen digitale valuta. Met het PAC-token kunnen fans best veel dingen doen. Denk aan het kopen van merchandise, het aanvragen van vermeldingen op sociale media en zelfs het bijwonen van exclusieve evenementen. Het is de eerste keer dat een beroemdheid een dergelijke cryptocurrency lanceert, waarmee ze hun merk versterken.

Pacquiao werkt samen met de Singaporese beurs GCOX, die van plan is de voorkeursbeurs te worden voor celebrity tokens. Andere sterren zullen ongetwijfeld de voortgang van de PAC-lancering op de voet volgen.

Voormalig Engeland, Liverpool en Real Madrid-spits Michael Owen, tennisspeler Caroline Wozniacki en R&B zanger Jason Derulo hebben allemaal al geïnvesteerd in het idee om hun eigen tokens op GCOX te lanceren. Een lid van de koninklijke familie van Abu Dhabi is ook betrokken.

Eerste van velen

Sir Dr. Jeffrey Lin, de CEO van GCOX, zegt dat dit de eerste van velen zal zijn: ‘Het PAC-token is het eerste voorbeeld van het combineren van blockchain met een fancultuur en gezien de toewijding van Manny’s supporters, niet alleen in Azië maar over de hele wereld, zijn we ervan overtuigd dat dit een succes wordt.’

Het is nog even wachten of de PAC-token een succes wordt, maar als dat zo is, dan is het niet ondenkbaar dat anderen zullen volgen.

Social media heeft al een cultuur gecreëerd waarin fans dichter bij hun favoriete beroemdheden staan dan ooit tevoren. Vrijwel alle grote namen gebruiken sociale media om te communiceren met hun fans.

First movers advantage

Dit is misschien wat vergezocht, maar first movers advantage bestaat. Bitcoin is de allereerste en ook de allergrootste. Ongeacht of concurrenten een snellere blockchain hebben of gebruik maken van grotere blokken. Tether is de allereerste stablecoin, er zijn nu tig concurrenten maar tether is veruit de grootste. Het is zelfs de 5e munt op Coinmarketcap. Binance was de eerste exchange met een eigen exchange coin genaamd BNB. Veel beurzen volgen maar kunnen niet tippen aan het succes van BNB. Nog een voorbeeld: Ethereum is de eerste blockchain die zich richt op smart contracts. Veel concurrenten zijn misschien technisch een stuk verder, maar qua populariteit en adoptie komen ze niet in de buurt van het succes van ether.

Mainstream celebrity’s

Ook een leuke hersenspinsel: celebritytokens kunnen de katalysator zijn voor crypto om mainstream te worden. Libra doet dat nu al een beetje, maar vooral op een negatieve manier.

Als grote namen in de voetsporen treden van Manny Pacquiao, door hun eigen token te lanceren, kan dit mensen bewegen om cryptocurrency te kopen. Mensen die anders nooit met crypto in aanraking zouden komen. Alleen al op basis van dat Paquiao een van de meest succesvolle sporters ooit is, en een enorme wereldwijde fanbase heeft, kan de Pac-token zomaar slagen.

Mocht je geen genoeg kunnen krijgen van een zingende Pacman, hier zingt de boxer een duet met komiek Will Ferrell.

Leave a Reply