blog

Litecoin op weg naar de block halving: wat gaat de koers doen?

By 7 juli 2019No Comments

Over de koers van litecoin wordt wat minder geschreven dan over bitcoin. Eigenlijk is dat jammer, want ook de litecoin koers is spannend om te volgen. En al helemaal omdat de litecoin block halving eraan zit te komen.

Wat is de litecoin block halving eigenlijk? Miners krijgen een beloning in de vorm van nieuw aangemaakte litecoins voor het minen van transacties. Om de 840.000 transactieblokken wordt deze beloning gehalveerd. Dit betekent dus ook dat er minder snel litecoin op de markt komt. De beloning wordt gehalveerd van 25 litecoin naar 12,5 litecoin. Dit kan ook gevolgen hebben voor de koers: er wordt namelijk minder litecoin aangeboden.

Wat kunnen we nu verwachten van de litecoin koers? Gaat de koers nog verder stijgen of kunnen we een daling verwachten?

Stijging: koers stuitert omhoog op belangrijke ondersteuning

In onze koersanalyse van vorige week schreven we dat de koers van litecoin zich op een belangrijk punt begeeft. De waarde van litecoin lijkt namelijk weer omhoog te stuiteren op een historische ondersteuning.

Op de grafiek hieronder zie je dat goed terug. De groene rechthoek geeft de zone aan waarin litecoin in de eerste helft van 2018 ondersteuning heeft gevonden. Het is een vrij brede zone, van 90 euro tot en met 100 euro.

In juni 2018 daalde litecoin door de ondersteuning. Vanaf toen ging het dan ook hard: in een half jaar tijd zakte de waarde van litecoin terug. Begin december was litecoin nog iets minder dan twintig euro waard.

Nu lijkt de koers van litecoin opnieuw ondersteuning te vinden, de waarde stuitert bij deze zone namelijk opnieuw omhoog. Is dit een voorbode voor een verdere stijging?

Omlaag: voorafgaand aan vorige block halving ook een daling

Kijken we naar de vorige block halving, dan kan het zijn dat de koers van litecoin nog gaat dalen.

In 2015 behaalde litecoin 47 dagen voor de block halving zijn hoogste waarde. Litecoin was toen negen dollar waard. De waarde daalde daarna flink: litecoin was één dag voor de halving nog maar 2,40 dollar waard. Dat is een daling van ruim 73 procent.

De hoogste waarde van litecoin is nu 44 dagen voor de block halving gehaald. Daalt litecoin opnieuw met 73 procent? Dan kunnen we een prijs van 39 dollar (34,60 euro) verwachten.

Oei..

Wat denk jij dat de koers van litecoin voorafgaand aan de halving gaat doen? Laat het weten in de comments!

Leave a Reply