blog

Charlie Lee van Litecoin waarschuwt crypto trader, halving zit al in prijs

By 10 juli 2019No Comments

Charlie Lee is de grote man achter Litecoin. Hij denkt dat traders en investeerders bereid moeten zijn om veel te kunnen verliezen, ook met de halving in het vooruitzicht.

In een interview met Crypto Love bespreekt Lee de waarschuwing die hij eind 2017 meegaf aan beleggers. De waarde steeg toen heel snel.

“Crypto is echt riskant. Tijdens bearmarkets heb ik crashes gezien van 90 procent. Dus toen litecoin 200 dollar was, zei ik dat het kan dalen tot 20 dollar. Iedereen die kocht voor 200 dollar of meer, en voor 20 dollar heeft verkocht, verliest 90 procent van zijn portfolio. Dus mijn punt was destijds dat als je een daling van 90 procent niet aan kan, dan moet je niet inkopen, omdat het te riskant voor je is. ”

Litecoin daalde in december 2018 tot bijna 20 dollar. Op dit moment is litecoin weer ongeveer 120 dollar waard. Lee zegt in het interview dat hij denkt dat Litecoin hopelijk het dieptepunt al bereikt heeft.

Impact van halving

Tijdens het interview gaan ze ook in op de waarschijnlijke impact van de aanstaande Litecoin halving, die volgende maand al plaatsvindt.

“Een halving is altijd een soort schok voor het systeem. Wanneer de beloning voor het minen in tweeën gesneden worden, zullen sommige miners niet winstgevend meer zijn en stoppen ze ermee. Als een groot aantal miners dat doet, zullen blokken enige tijd langzamer worden. Bij litecoin duurt het drie en een halve dag voordat de moeilijkheidsgraad zich aanpast aan de beschikbare computerkracht, dus mogelijk zijn er zeven dagen langzamere blokken. Daarna wordt de moeilijkheidsgraad opnieuw aangepast en komt alles goed. ”

“De waarde van litecoin lijkt nu ingeprijsd op de halving. Iedereen is er namelijk vanaf het begin van op de hoogte. Maar het gaat er ook om dat mensen verwachten dat de prijs omhoog gaat. Veel mensen kopen dus in omdat ze verwachten dat de prijs omhoog gaat en dat is een soort van self-fulfilling prophecy. Dus omdat ze inkopen, gaat de prijs zelfs omhoog.”

Litecoin kopen op weg naar de halving?

Koop litecoin

Leave a Reply