blog

Bewaar je bitcoin, ether en XRP met een diamanten Ledger van 55.000 dollar

By 4 juli 2019No Comments

Tijdens de laatste bullrun in 2017 reikten de bomen tot de hemel. Veel vroege investeerders lieten hun bescheidenheid varen en reden rond in dure Lamborghini’s. #WhenLambo was toen meer dan alleen een meme.

Nog niks vergeleken met bull run 2017

Nu de accumulatie periode van bitcoin bijna voorbij lijkt te zijn, en we aan de vooravond van een bullrun staan, zie je hier en daar weer Lambo’s opduiken. Het is nog niet zo extravagant als twee jaar geleden maar je ziet al wat onzinnige aankopen voorbij komen.

Maar we zitten nog niet maximaal in een bull run, althans niet zoals in 2017. Veel beleggers HODL’en hun cryptocurrency de komende tijd nog, of de koers nou omlaag of omhoog gaat. Dat klinkt misschien als een saaie strategie, en dat is het misschien ook wel. Maar je kan het minder saai maken door met diamanten belegde hardware wallet te gebruiken om je coins in op te slaan (in dit artikel is veiligheid secundair).

Diamanten en goud

De Franse hardware wallet fabrikant Ledger tweette een foto van een handgemaakte Ledge Nano S, versierd met diamanten en goud.

De wallet beschikt over 35 gram 18 karaats goud en 5,51 karaats diamanten en de hele behuizing van het apparaat is hiermee ingelegd. En zoals je vast al verwacht had, de kosten zijn niet mals. Deze extravagante hardware wallet kost ongeveer 49.000 euro, dat is ongeveer 55.000 dollar.

Hardware wallet is aan te raden

Los van het flamboyante uiterlijk van de wallet hierboven, het is wel aan te raden om een hardware wallet te gebruiken om je coins mee op te slaan, liefst niet van diamant. Een hardware wallet is de veiligste manier om je cryptocurrency’s mee te beheren. Dit komt omdat de toegang tot de private keys, offline op de hardware wallet worden bewaard. Je kan een hardware wallet het beste zien als een fysieke sleutel waarmee je kan laten zien dat je eigenaar bent van bitcoin of andere crypto die op de blockchain staan.

Een hardware wallet wordt ook wel een cold wallet genoemd, omdat deze niet in verbinding met het internet staat. Dat is dan weer net wat veiliger dan een hot wallet, een wallet die wel in verbinding met internet staat. Denk hierbij aan wallets voor je pc of smartphone.

Je kan je coins ook opslaan bij een exchange, maar dan laat je je coins beheren door een derde partij, met alle risico’s van dien. Een paar voorbeelden: stel dat een exchange er voor kiest om een coin te delisten, en jij komt daar niet snel genoeg achter, dan verlies je toegang tot die coins. Een exchange kan ook failliet gaan en ook dan kan je in de meeste gevallen fluiten naar je cryptocurrency. Daar zijn legio voorbeelden van.

Er zijn veel aanbieders van hardware wallets. Mocht je geïnteresseerd zijn, lees dan eerst ons guide eens door.

Lees alles over hardware wallets

Leave a Reply