Geen categorie

Cryptocurrency kopen op Litebit

By 8 december 2017juli 22nd, 20184 Comments

litebitJe kan op het internet op talloze websites bitcoins en andere cryptocurrency kopen. Echter wanneer je net begint met alles omtrent cryptocurrency dan zijn er waarschijnlijk nog vele vraagtekens waar je mee wilt beginnen. Wanneer je ergens cryptocurrency zoals bitcoin koopt dan heb je ook een wallet nodig. Er zijn zeer veel mogelijkheden om aan een wallet te geraken, maar daarvoor hebben we hier een andere artikel. Dit en nog veel andere redenen zijn de reden waarom ik Litebit zeker kan aanraden voor mensen die klein willen beginnen met cryptocurrency.

Cryptocurrency coins kopen op Litebit

Wat is Litebit.

Litebit is een website welke internationaal bekend staat voor het kopen en verkopen van cryptocurrency. Zo kan je bitcoin maar nog een 50 tal andere coins kopen en verkopen op Litebit. Ikzelf ben ook begonnen op Litebit voor de volgende redenen.

Voordelen van Litebit.

– Website is ook in het Nederlands.
– Zeer goede support.
– Makkelijk aankopen en verkopen van cryptocurrency.
– Zeer goed overzicht van de koersen van alle cryptocurrency.
– Statistieken op uur, dag, week, maand en jaar.
– Ze hebben zelf een wallet welke je kan gebruiken.

Vooral dat laatste is een enorm voordeel voor mensen die willen beginnen met cryptocurrency. Je kan 1 of meerdere cryptocurrency op Litebit kopen en stockeren op jouw account. Wanneer je nu echt fors gaat investeren raad ik wel een hard wallet aan, je account kan altijd gehackt worden en dan kunnen de hackers al je cryptocurrency versturen naar hun account en deze zal je nooit nog terug krijgen. Echter is Litebit een zeer veilige website en hier wordt dagelijks op toegekeken door hun team. Begin je dus klein met niet teveel geld, dan kan je perfect je geld stockeren op jouw wallet te vinden op jouw persoonlijk account.

Nadelen van Litebit.

Ik heb enkele nadelen gevonden bij het kopen en verkopen van cryptocurrency op Litebit. Deze zijn als volgt:

– Redelijk hoge commissie kosten voor Litebit. ( Vernieuwd, lees onderaan )
– Vaak in onderhoud wanneer het interessant wordt om te kopen.
– Mail verkeer met Litebit support zelf was aan de trage kant.

Bovenstaande 3 puntjes waren de grote nadelen die ik heb gevonden bij Litebit. Ik zal deze hier eventjes verduidelijken. Als eerste puntje hebben we dat de commissie van Litebit redelijk hoog ligt. Elke website waar je cryptocurrency kan kopen en verkopen heeft een eigen commissie zodat zij er ook aan verdienen. Ik heb gemerkt dat Litebit 1 van de websites is waarvan de commissie redelijk hoog ligt. Het is misschien dus interessant om elders je coins te kopen, echter koop ik liever alles op 1 platform i.p.v. elke coin op een ander platform te gaan kopen. Zeer veel websites bieden namelijk niet de hoeveelheid verschillende coins aan zoals Litebit dat doet. Echter is het ook zo dat de commissie lastig is wanneer je op korte termijn aan het beleggen bent en dus ’s ochtends koopt met de bedoeling om ’s avonds al te verkopen. Wanneer je op langere termijn belegd maakt de hogere commissie veel minder uit. Wat ik zelf wel lastig vind is dat je vaak ziet dat coins in onderhoud staan en je ze dus op dat moment niet kan kopen. Ik merk namelijk vaak dat wanneer het net interessant is om te kopen het wel eens niet mogelijk is om de coin te kopen die je wou kopen. Als laatste puntje hebben we ook nog de support zelf. Ik moet eerlijk toegeven dat de support super goed was en zelf in het Nederlands waar ik wel van hou. Echter heb ik wel een weekje moeten wachten op een antwoord. Echter op het moment dat ik een mailtje had gestuurd was de verkoop van Bitcoin enorm aan het boomen en gaven ze op dat moment al aan dat ze de vraag niet aankonden en dat er dagelijks meer klanten en mails binnen kwamen op Litebit dan dat ze konden verwerken. Echter is dit nu veel stabieler geworden en mag dat laatste puntje wel geschrapt worden van de lijst.

Valt er geld te verdienen met Litebit ?

Ik kan je alvast zeggen dat er zeker en vast geld valt te verdienen met Litebit. Zelf ben ik nu 1 maand bezig en ben met een €350 begonnen verspreid over vele verschillende cryptocurrency coins. Heb 12 verschillende cryptocurrency gekocht en allemaal zijn ze gestegen. De meeste met +- 1.4% , 3 met +- 2% en 1tje met 5%. Dit zijn enorme stijgingen in een periode waar ze cryptocurrency hadden zien crashen. Mijn €350 staat 1 maand later op €780. Laat het zo maar enkele maanden doorgaan zou ik zeggen 🙂

Zelf hou ik een lijst bij in excel van de statistieken vanaf het begin ik ben begonnen op Litebit. Heb je zelf interesse in de iets duidelijkere statistieken begonnen vanaf 05-11-2017 op Litebit van alle cryptocurrency die je kan kopen en stockeren op hun online wallet? Laat mij dit dan weten in een reactie op deze pagina. Wanneer hier interesse naar is zal ik deze openbaar maken.

litebit

Nog een voordeel van Litebit.

Ikzelf gebruik Litebit ook als een soort algemene wallet voor coins die ik gemined heb. Zelf test ik voortdurend verschillende cryptocoins die te minen vallen uit om erachter te komen welke coin je het meeste zou kunnen opleveren. Echter voor elke coin heb je dan weer een aparte wallet nodig van de coin zelf. Deze vallen vaak gewoon te downloaden op hun eigen website maar omdat Litebit zo veel coins aanbieden en ook een bijhorende wallet hiervan zet ik vaak de geminde coins op mijn Litebit wallet. Echter download ik wel eerst een eigen wallet, want wanneer je te lage bedragen naar je Litebit wallet stort komen ze niet toe. Litebit laat het namelijk niet meer toe om kleinere bedragen van zeg maar minder dan €0.15 te ontvangen. Met het minen wordt je per 3 uur uitbetaald en zit je vaak niet aan dat bedrag, dus dan komt het geminde bedrag ook niet binnen.

Echter wanneer ik nu een 30 tal verschillende coins heb getest die ook allemaal te koop zijn op Litebit, dan stort ik ze vaak allemaal over naar mijn Litebit wallet. Zo staan alle coins netjes op 1 account wat het makkelijker en overzichtelijker maakt. Sommige coins hou ik, sommige coins verkoop ik direct en zet het Litebit bedrag dan weer om naar een coin waar ik meer in geloof op dat moment.

Commissie kosten Litebit verlaagd.

Het is mij opgevallen dat het een pak goedkoper is geworden om verschillende soorten cryptocoins aan te kopen op Litebit. Vroeger was het namelijk zo dat er verschillende extra kosten bij kwamen bij het aankopen van coins op Litebit. Dit lijkt nu volledig verleden tijd te zijn. Nu betaal je nog enkel €0.42 per aankoop van een coin. Maakt niet uit of je nu voor €25 of voor €500 per keer koopt, de kosten blijven €0.42. Dit is een zeer goedkope prijs naar mijn mening, zeker wanneer je direct een redelijk aantal coins koopt op Litebit. De coins die je koopt op Litebit zijn trouwens super snel binnen evenals is het mogelijk om ze ( tijdelijk ) op je Litebit wallet te storten. Al bij al kan ik Litebit zeker aanraden wanneer het aankomt op het kopen en verkopen van crpytocoins.

Cryptocurrency coins kopen op Litebit

4 Comments

Leave a Reply