Geen categorie

Is Bitcoin een bubbel die gaat barsten?

By 9 december 2017januari 23rd, 2018No Comments

Is Bitcoin een bubbel die gaat barsten vragen er zich vele af? Wel daar kan jammer genoeg niemand echt een antwoord op geven. Op dit moment is en blijft Bitcoin zo snel stijgen in waarde dat er vele overtuigd zijn dat het een bubbel is die gaat barsten. Ikzelf geloof zeker in de waarde van Bitcoin, maar geloof zelf ook dat het op een dag eens enorm gaat vallen in waarde. Wanneer je geld gaat verdienen met Bitcoin zal je waarschijnlijk vooral gaan beleggen in deze cryptocurrenct coin met de hoop dat hij meer waard is dan wanneer je hem gekocht hebt. Vandaag de dag is Bitcoin al over de €13.000 gegaan, dat is een enorm bedrag.

Overal lees je dat Bitcoin gaat crashen.

Ikzelf lees ook dagelijks de krant op het internet en overal wordt er gewaarschuwt voor de Bitcoin met de melding dat het een bubbel is die gaat gaan barsten. Wel eigenlijk gaan zulke artikels al jaren mee en de afgelopen jaren blijft Bitcoin in de realiteit wel stijgen in zijn waarde. Voor mij een teken dat je zulke berichten toch moet gaan lezen met een korrel zout. Hiermee wil ik zeker niet gaan beweren dat Bitcoin zal blijven stijgen en dat wanneer je vandaag de dag Bitcoins gaat kopen ze zowizo winst zullen opleveren.

Wat deed Bitcoin in November 2017.

Ikzelf ben nu ruim een 11 jaar bezig met internet websites en als ITer heb ik Bitcoin wel altijd al gevolgd van in het begin. Echter vond ik mijn kennis altijd veel te laag en de gevaren van fout beleggen in Bitcoin veel te hoog. Begin November 2017 heb ik dan toch besloten enkele cryptocurrency coins te kopen waaronder ook de Bitcoin. De Bitcoin stond toen op een waarde van €6000 voor 1 coin wat een aanzienlijk bedrag was. Omdat de Bitcoin maar blijft groeien had ik ook besloten een lag bedrag aan Bitcoin te kopen. In het begin viel de coin een beetje terug en verloor er wat geld aan, maar na nog geen weekje had de Bitcoin wel weer zijn waarde terug verdiend. Op het einde van November 2017 stond de Bitcoin op een nieuw record boven de €12.000. Mijn investering is dus gewoonweg verdubbeld.

In de maand November ben ik dus begonnen en door hierin te gaan beleggen werd mijn interesse steeds groteren en stapelde de vragen als maar meer op. Ik wou zoveel mogelijk over de Bitcoin te weten komen zodat ik zo goed mogelijk komende kelderingen zou kunnen zien aankomen van de Bitcoin. Na vele uren van opzoekwerk en veel gelezen te hebben had ik ontdekt dat ze iets zouden gaan aanpassen in de manier waarop Bitcoin gemind zou worden. Dit werd aanschouwt als een kantelpunt in de echte waarde van Bitcoin en vele specialisten hadden dan ook in November de Bitcoin zien kelderen. Rond 16 November is de Bitcoin inderdaad terug beginnen vallen in waarde, maar na 2 dagen is deze weer fenomenaal hard blijven stijgen.

Is de Bitcoin dan een veilige belegging ?

De vraag blijft, is de Bitcoin een veilige belegging op dit moment. Wel ikzelf zou als ik ga beleggen in cryptocurrency zelf eerst ook eens gaan kijken naar andere coins dan de Bitcoin. De reden hiervan is omdat de Bitcoin op dit moment op €13.000 staat wat ik zelf enorm hoog vind. Stel dat je nu €100 zou gaan beleggen in Bitcoin moet deze al naar een waarde van €26.000 per coin gaan wil je houw €100 verdubbelen. Ikzelf zie de Bitcoin niet naar €26.000 gaan voor ze eerst enorm gaat crashen. Na een zware crash zie ik Bitcoin over langere periode weer richting de €10.000 gaan. Maar dat is puur wat ik denk. Echter toen ik de Bitcoin op €6000 had gekocht had ik ze ook niet naar €12.000 zien gaan in nog geen maand tijd.

Wat raad ik dan wel aan?

Wel ik volg op dit moment de koersen altijd op Litebit. Een zeer overzichtelijke website waar je verschillende cryptocurrency coins kan kopen en daar heb ik dan ook mijn Bitcoins en andere coins gekocht. Mijn Bitcoins zijn op een maand tijd al verdubbeld, maar heb nog andere coins welke verdubbeld zijn waarvan mijn sterkst stijgende munt Voxel is welke in 1 maand tijd van €0,03 naar €0,21 gegaan is. Dit is mijn inzet dus x7, aanzienlijk dus. Coins die lager staan hebben dan wel een groter risico dat je er aan gaat verliezen. De kans da je er enorm aan kan winnen is dan ook wel veel groter. Een coin zoals Voxel welke ik gekocht heb op €0,03 kan sneller zijn waarde maal 100 gaan doen dan dat Bitcoin dat de dag van vandaag zal doen.

Denk jij dat de Bitcoin gaat crashen ?

Het is en blijft zeer interessant om in dit onderwerp de mening te horen van zoveel mogelijk mensen die bezig zijn met cryptocurrency’s zoals de Bitcoin. Denk jij dat de Bitcoin een bubbel is die gaat barsten? Ben jij overtuigd dat de Bitcoin zal gaan crashen? Wanneer denk je dat dit zal gaan gebeuren en hoeveel wordt de mint nog waard voor hij gaat crashen? Dat en alle andere meningen horen wij graag van jou en dat mag je gerust achterlaten hieronder dor een reactie achter te laten.

22 januari 2018. Is Bitcoin gebarsten ?

De Bitcoin heeft in december 2017 een redelijk grote val gemaakt. Was dit te voorzien, ik vind van wel. Zelf heb ik al mijn Bitcoins verkocht toen ze op €18.000 stonden. Ze zijn nog enkele dagen gestegen en toen is de Bitcoin gevallen naar een €12.000. Vandaag op 22 januari staat de Bitcoin op €8.800. Je kan spreken van een grote val en dan worden woorden zoals een bubbel die gaat barsten genoemd. Maar dit zou ik zeker nog niet direct zeggen. En dit door volgende redenen:

In december was er een crash. Dit had ik eigenlijk wel wat kunnen voorspellen, want de Bitcoin was daarvoor zodanig hard aan het stijgen dat dit onmogelijk kon blijven aanhouden. Het grote probleem begon te worden dat de transactiekosten zodanig hoog begonnen op te lopen met dat de Bitcoin zodanig veel waard begon te worden dat je eigenlijk de echte waarde achter Bitcoin begint te verliezen. Dit is al 1 punt waarbij een belletje moet beginnen rinkelen dat het nooit zo hard kan blijven doorgaan.

Punt 2 waren de Bitcoin Futures. Deze Futres zorgen ervoor dat mensen Bitcoins kunnen verhandelen aan een afgesproken bedrag. Als je deze futures hebt kunnen bemachtigen wanneer de Bitcoin hoog staat, zeg nu €18.000 krijg je misschien wel een Bitcoin futures aangeboden van pakweg een €12.000. Dit is een pure gok wat ik nu doe, ik heb totaal geen idee wat bedrag je gaat krijgen per coin met een Bitcoin future contract. Het gaat ongetwijfeld lager liggen dan wat de Bitcoin op die dag waard is, maar hoeveel lager net? Heb jij een idee? Laat een comment achter aub. Maar ik denk ook niet dat je een contract gaat krijgen van minder dan 50% dan wat de Bitcoin nu waard is.

Maar heb je nu dus bijvoorbeeld een Bitcoin future contract lopen van €12.000 en vandaag staat de Bitcoin op €8.800 dan kan je veel geld verdienen. Ook een reden die moest zorgen voor een crash van de Bitcoin.

En toen het nieuws kwam dat topman Emil Oldenburg zicht terugtrekt bij Bitcoin omdat de waarde te hoog begon te liggen en Bitcoin zijn waarde als munt begon te verliezen was dit nieuws dat zou gaan inslagen op de prijs van Bitcoin. Iedereen wordt uiteraard bang en begint te verkopen waardoor de Bitcoin nu laag ligt.

Dus Bitcoin is wel een bubbel die gebarsten is ?

Dat laatste zou ik nog niet direct zeggen. Ikzelf beleg niet meer in Bitcoin. Je gaat zeker en vast nog geld kunnen verdienen aan Bitcoin, want elke maand januari is er altijd een soort cryptocurrency terugval en vanaf februari gaat deze weer gaan stijgen. Koop dus nu Bitcoins en je zal er nog wat aan verdienen. Echter ga je aan Bitcoin nooit nog zoveel kunnen verdienen als vroeger en er komen teveel andere cryptocurrency’s bij die interessanter zijn om in te gaan beleggen.

Leave a Reply