blog

Langverwachte Ethereum 2.0 testnet gaat over twee weken live, wat doet prijs?

By 22 juli 2020No Comments

Ethereum heeft een ​​definitieve lanceringsdatum gegeven voor de lancering van het laatste testnet van Ethereum 2.0. Op 4 augustus gaat het testnet live en dit moet de weg vrijmaken voor het echte werk in november.

Echte werk misschien al op 4 november

Danny Ryan bouwt aan Ethereum 2.0 en hij zei op Discord dat als alles goed gaat, het testnet op 4 augustus live gaat. Het testnet zal dan enkele maanden uitgebreid getest moeten worden voordat Ethereum 2.0 mainnet wordt gelanceerd. Waarschijnlijk wordt het mainnet na drie maanden gelanceerd, als de testen goed gaan kan Ethereum 2.0 rond 4 november vrijgegeven worden.

Ryan deelde het nieuws kort nadat Ethereum-ontwikkelaars, onder leiding van hemzelf, een uitgebreide, gesimuleerde hack uitvoerden op het huidige testnet.

Laatste testnet

Als het testnet op 4 augustus gelanceerd wordt, dan wordt dit het laatste openbare testnet voordat Ethereum (deels) migreert van Proof of Work naar Proof of Stake. Ook wordt sharding geïntroduceerd, waardoor de blockchain geüpgraded wordt om DeFi beter te ondersteunen. Daarnaast lijkt het schaalprobleem voorlopig ook opgelost, er kunnen dan meer en goedkopere transacties per seconde worden uitgevoerd.

Het testnet zou volgens het ontwikkelteam gedurende drie opeenvolgende maanden moeten worden getest om de multi-clientfuncties volledig te testen. Ryan zei:

‘Na besprekingen met de teams zal het volgende multi-client testnet een minimale genesis-tijd hebben van 4 augustus.’

Eerste migratie van POW naar POS

De cryptowereld kijkt al langer uit naar deze migratie. De criticasters om het direct de grond in te boren als het mislukt, en de enthousiastelingen om te kunnen profiteren van de stakingmogelijkheden. Dit kan ook de eerste keer worden dat een consensusmodel veranderd wordt van proof of work in proof of stake.

Er hangt veel af van deze migratie. De blockchain van Ethereum wordt gebruikt door talloze ERC20-tokens, vrijwel de gehele DeFi-sector, DApps en stablecoins zoals tether. Nieuwe gegevens van Messari laten zien dat Ethereum Bitcoin heeft overtroffen als het netwerk dat de meeste waarde per dag verschuift. Dit betekent dat de dollarwaarde op de transacties van zowel ether als zijn tokens nu hoger is dan die van Bitcoin.

Gaat koers reageren?

We zijn ook heel benieuwd wat dit met de koers van Ethereum gaat doen, aangezien we nu volop in een altseason verkeren. Veel altcoins hebben een astronomische groei laten zien. Denk aan de DeFi-coins en aan Chainlink, die allemaal in zekere zin afhankelijk zijn van Ethereum. De ether koers heeft daar nog niet echt van kunnen profiteren, terwijl concurrenten Tezos en Cardano wel flink in waarde zijn toegenomen.

Leave a Reply