blog

Komiek Bill Burr wil bitcoin kopen na podcast met Anthony Pompliano

By 2 juli 2020No Comments

Comedian Bill Burr heeft het licht gezien nadat Anthony Pompliano voorbeeld na voorbeeld gaf over waarom het oude systeem op instorten staat. De komiek zegt zelfs dat hij nu bitcoin wil kopen.

Veel onderwerpen besproken

Pompliano was gisteren te gast bij de Bill Bert Podcast, gehost door Bill Burr en Bert Kreischer. De twee presentatoren zaten verbijsterend te luisteren naar de uitleg van Pompliano. Hij ging in op Libanon, inflatie, printen van geld om uiteindelijk bij bitcoin te eindigen.

Bill Burr kwam met een paar mooie analogieën om bitcoin beter te begrijpen. Hij vroeg bijvoorbeeld als bitcoin een muziekband is, hebben ze dan pas 1 hitje? Waar in de muziekcarrière bevindt bitcoin zich?

Kwartje viel

Op een gegeven moment viel het kwartje bij Burr: ‘You create this whole fucking bubble and when the whole thing goes to shit you still get a fucking bonus and you’re only gonna give me 250 off my million bucks? How is that fucking legal? I’m getting Bitcoin! Fuck this shit!’

Dat kwartje viel niet zo maar, daar ging wel wat uitleg (en grappen) aan vooraf. Pompliano was net klaar met vertellen over hoe banken niet in staat zijn om meer dan 250.000 dollar aan bescherming te bieden.

Burr, die een netto waarde heeft van ongeveer 12 miljoen dollar, riskeert veel geld te verliezen als een bank zou omvallen. Hij richtte zijn woede ( of grapjes) op  ongekwalificeerde bankiers die zijn geld gebruiken om winst te maken, en om de woningmarkt op te blazen.

Bekijk de podcast hieronder.

Monopoly op blockchain

Het duo stelde vragen aan Pompliano over bijna alles wat financieel is, van het erfenissysteem en inflatie tot de geschiedenis van de cryptografie en Satoshi. Hij legde alles rustig uit en gebruikte simpele voorbeelden door bijvoorbeeld gedistribueerde grootboeken uit te leggen als een spel Monopoly waarin iedereen het geld volgt.

Uiteindelijk werd het gesprek praktischer van aard, waarbij het paar vroeg naar de huidige bitcoin koers, 8151 euro op het moment van schrijven, en hoe je crypto kan bewaren. Pompliano trok de stoute schoenen aan en stelde zelfs voor aan Burr om te overwegen om bitcoin te accepteren als betaling voor zijn shows.

De reacties van de kijkers waren over het algemeen positief op de uitwisseling van het trio.

Leave a Reply