blog

Koers Bitcoin Cash stijgt met bijna 15% na nieuws

By 27 januari 2020No Comments

De prijs van bitcoin cash laat de afgelopen 24 uur mooie dingen zijn. De koers is de afgelopen 24 uur met maar liefst 14,73% gestegen. Dat is de grootste stijging van alle grote coins. Gek genoeg lijkt het nieuws van het nieuwe financieringsplan voor ontwikkelaars in goede aarde te zijn gevallen.

Waarom is deze stijging nieuwswaardig?

BCH is dus bijna met 15% gestegen. Dat zie je hierboven ook in de grafiek die de groei gedurende het weekend laat zien. Eind vorige week werd het nieuws gedeeld dat er een plan is voor een financieringsplan voor ontwikkelaars van Bitcoin Cash. Ook zijn er andere ontwikkelingen gedeeld.

Het Infrastructure Funding Plan for Bitcoin Cash (IFP) is opgesteld door Jiang Zhuoer, de CEO van één van de grotere miningbedrijven BTC.TOP. Hij bereikte een principeakkoord andere grote miners zoals Jihan Wu van Bitmain, Haipo Yang van ViaBTC en Roger Ver van Bitcoin.com. De vier pleiten voor een soft fork om 12,5% van de BCH-blokbeloning 6 maanden lang te innen als een soort belasting. Dit wordt in een ontwikkelingfonds gestopt waarvan bitcoin cash ontwikkelaars worden betaald.

Gedwongen fork

Om dit af te dwingen wordt op 15 mei 2020 een afsplitsing van de blockchain voorgesteld. Doe je niet mee met de juiste afsplitsing? Dan tellen je blokken niet. Zo kunnen de grootste bedrijven deze soft fork afdwingen. Verwacht wordt dat er 6 miljoen dollar wordt opgehaald en deze worden verdeeld door een fonds uit Hong Kong.

Dit is niet zonder slag of stoot gegaan. Er is veel debat aan vooraf gegaan door allemaal verschillende BCH’ers. De reacties variëren van vijandig en sceptisch tot enthousiast en voorzichtig.

Genoeg tijd

Neem de koersstijging van afgelopen weekend voorlopig met een korreltje zout. Ja, de koers reageert op dit moment positief op het voorstel maar er moeten nog veel details gedeeld worden. Je kan verwachten dat de koers meebeweegt naarmate er meer bekend wordt. Ook duurt het nog ruim 3,5 maand voordat de IFP ingaat. Tijd genoeg voor allemaal andere ontwikkelingen en voorstellen. In april is namelijk de block halving van bitcoin cash en een maand later is de block halving van bitcoin.

Leave a Reply