Bitcoinblog

Bitcoin (BTC) koers weekanalyse: Bitcoin is klaar voor een nieuwe rally!

By 27 januari 2020No Comments

De koers van bitcoin (BTC) liep afgelopen week, zoals deels verwacht, een stukje terug maar vond op een prachtige manier support exact in de belangrijke supportzone die ik afgelopen week beschreef. Op cryptocurrency exchange Coinbase noteerde de koers van de meest dominante cryptocurrency op haar dieptepunt van afgelopen week een waarde van $8.216 (op de rand van de supportzone) waarna deze weer omhoog schoot tot een niveau van $8.500 (een weerstand die we vorige week hebben besproken). Vervolgens zakte de koers weer in elkaar, maar dit keer maakte het een iets hogere low op $8.252. Het was die dag nog aanvankelijk rustig, maar nadat het support op de $8.200-8.250 tot tweemaal toe was bevestigd schoot de koers omhoog en brak het ook gelijk de weerstand van $8.500 om een high te noteren van $8.595. Dit gebeurde gisteren. Vanmorgen noteerde de koers van bitcoin bijna een niveau van $8.700 en het mag duidelijk zijn dat de eerstvolgende echte weerstand de $8.800 is van afgelopen weken.

Afbeelding 1: dagelijkse grafiek van bitcoin op Coinbase

In bovenstaande afbeelding 1 heb ik de dagelijkse grafiek van bitcoin op Coinbase weergegeven met daarop nog steeds dezelfde support- en resistance-lijnen zoals die ik de afgelopen weken met jullie heb besproken. In afbeelding 1 komt heel goed naar voren hoe de koers van bitcoin de afgelopen week exact support vond op de gearceerde supportzone. Voor de oplettende lezer: Als de koers in deze zone support zou vinden dan zou dat goed zijn voor het korte termijn momentum zijn, zo gaf ik aan. En daar ben ik het nog steeds mee eens!Wil je meer van David lezen, horen en zien? Surf dan naar members.crypto-insiders.nl voor onze meest waardevolle content. Denk aan koersupdates, trading signals, educatieve video’s, geschreven uitleg, Ask Me Anything-sessies en meer! Maak nu een lidmaatschap aan en probeer de eerste 30 dagen gratis! Bekijk hieronder een voorproefje:Uit afbeelding 1 blijkt ook nog iets interessants. De 200 dagen moving average (MA) is door de $9.000 gebroken en begeeft zich nu op ongeveer de $8.900. De 200 dagen MA was uiteraard nog steeds downward sloping (de huidige koers bevindt zich immers onder deze MA) en komt nu dus heel dichtbij die belangrijke weerstand van $8.800 die we al een tijdje op het oog hebben en afgelopen week helaas – mede ook door de 200 dagen MA – niet standhield nadat we dit niveau even kortstondig hadden gebroken. 


Abonneer je op ons YouTube-kanaal en bekijk als eerste onze gratis video’s!
abonneren_youtube


We kunnen er eigenlijk vrij bondig over zijn: zodra de koers de $9.000 breekt dan hebben we officieel een zeer bullish scenario voorhanden want dan is de 200 dagen MA gebroken en zijn daarmee ook alle belangrijke MA naar boven toe verbroken. Het mooie van de terugtrekkende actie van afgelopen week is dat ten eerste de momentum-indicatoren op de dagelijkse grafiek weer gezonde waarden hebben (afbeelding 2) en ten tweede, dat we nu bewijs hebben van bevestigd support op het niveau van $8.200-$8.250. Deze combinatie van factoren biedt mogelijk voldoende vertrouwen om de zware weerstand van de 200 dagen MA te breken. 

Afbeelding 2: dagelijkse grafiek van bitcoin op Coinbase met momentum-indicatoren

Op de wekelijkse grafiek zien we wederom een prachtig supportsignaal daar de koers van bitcoin de afgelopen week als gevolg van de ondersteunende actie een lange wick aan de onderkant van de wekelijkse candle laat zien (afbeelding 3). Dit is een van de sterke signalen die ik de afgelopen maanden zie die voor mij constant blijven bevestigen dat de onderliggende trend bullish is. 

wekelijkse_bitcoin_BTC_koers_analyse_david_van_ineveld_klaar_voor_een_nieuwe_rally_3_wekelijkse_grafiek_coinbase

Afbeelding 3: wekelijkse grafiek van bitcoin op Coinbase

Het moge duidelijk zijn dat mijn ogen nog steeds zijn gericht op de 200 dagen MA, maar de 200 dagen MA ligt nu lager en komt bijna overeen met de weerstand van $8.800! Voor komende week kun je aannemen dat, indien de koers van bitcoin de $9.000 breekt, we dan succesvol door het rommelige gebied van $8.800 en de 200 dagen MA zijn gebroken en de koers van bitcoin zich aan de overkant van de oever begeeft. Een overkant waar de zon schijnt en de koers naar mijn mening nieuwe hoogtes gaat opzoeken.


Met David en de rest van ons team meekletsen over alles wat met cryptocurrency en blockchain te maken heeft? Join dan nu ons gratis Telegramkanaal!
telegram180


Zodra de koers de 200 dagen MA heeft gebroken zal de volgende belangrijke gebeurtenis waarschijnlijk de golden cross zijn (50 dagen MA die door de 200 dagen MA kruist). Maar dat is in dat geval denk ik echter een kwestie van tijd. Bitcoin staat in de startblokken en is klaar voor de lancering maar nu moet de koers nog wel door de 200 dagen MA, want dat is namelijk de startknop voor de lancering. De situatie is uitstekend: bevestigd support, gezonde momentum-indicatoren en een mooie algemene grafiek. Ik denk dat we deze week een eerste aanval krijgen op de 200 dagen MA. Ik zit in ieder geval op het puntje van mijn stoel!

Tot volgende week!

Leave a Reply