blog

Kings of Leon brengt nieuw album uit als NFT cryptocurrency

By 3 maart 2021No Comments

RollingStone schrijft dat de Amerikaanse band Kings of Leon hun nieuwe album When You See Yourself uitbrengt als een non-fungible token (NFT).

Drie type NFT’s

Er worden drie type NFT’s uitgebracht:

  1. De eerste is een special album package
  2. De tweede bevat golden tickets voor een liveconcert
  3. De derde bevat exclusieve audiovisuele kunst

Elk pakket bevat daarnaast ook werk van kunstenaar Night after Night. Yellowheart heeft de tokens en de smart contracts ontworpen. Volgens RollingStone is Yellowstone een bedrijf dat via blockchain de relatie tussen band en fans wil verbeteren.

Wat is een NFT?

Muziek en albums kunnen dus worden uitgegeven als een unieke cryptocurrency token. Deze worden Non-Fungible Tokens genoemd. NFT’s zijn net als elke andere cryptocurrency’s zoals bitcoin. Ze maken gebruik van een transparante blockchain om te bewijzen dat de tokens schaars en in het geval van Kings of Leon zelfs uniek zijn.

Het grote verschil met normale cryptocurrency’s, is dat elke token uniek is en niet inwisselbaar voor elkaar. Bij bitcoin maakt het niet uit of je bitcoin a of bitcoin b hebt, ze zijn hetzelfde en vertegenwoordigen dezelfde waarde.

RollingStone schrijft dat bands op zoek naar nieuwe inkomstenstromen omdat tijdens de coronapandemie geen geld verdiend wordt aan concerten en festivals.

Twee weken verkoop

Het album van Kings of Leon wordt uiteraard overal aangeboden, en niet alleen als NFT. Zo zal het nieuwe album ook te beluisteren zijn via Spotify. Maar de NFT-versie die beschikbaar is op Yellowheart zal het enige product zijn met speciale voordelen. Het token wordt gewaardeerd op 50 dollar en de verkoop gaat vrijdag van start. Na twee weken worden er geen nieuwe meer gemaakt en wordt de NFT een verhandelbaar verzamelobject.

Gouden tickets

Daarnaast worden er 18 unieke ‘golden tickets’ gemaakt. Dit is het tweede type NFT. Hiervan worden er 6 geveild, de rest houdt de band zelf. Elke golden ticket kan ingewisseld worden voor 4 plekken vooraan bij een liveconcert. Daarnaast krijgen de viertallen een VIP-behandeling met een eigen chauffeur en kunnen ze de band ontmoeten.

Van het derde type NFT worden er maximaal zes gemaakt. Deze zullen worden verkocht voor een prijs tussen 95 en 2.500 dollar.

Elke keer als een NFT wordt verhandeld, verdient de artiest hier een klein beetje aan. Dit is ook de reden waarom de NBA, de Amerikaanse basketballiga, iets soortgelijks doet.

Leave a Reply