blogExchanges

Gerucht: PayPal wil cryptocurrency bewaardienst Curv overnemen

By 3 maart 2021No Comments

CoinDesk schrijft dat PayPal bezig zou zijn met het overnemen van Curv, een technologiebedrijf dat de veilige opslag van cryptocurrency mogelijk maakt. CoinDesk beroept zich op drie anonieme bronnen.

Maximaal 300 miljoen dollar, of toch niet?

De Israëlische nieuwsoutlet Calcalist schreef gisteren dat Curv zou worden verkocht voor een bedrag tussen de 200 miljoen en 300 miljoen dollar, zonder de koper te noemen.

Maandag kreeg CoinDesk echter al van een anonieme bron te horen dat het om PayPal zou gaan en dat er een bedrag van 500 miljoen dollar mee gemoeid is. Veel hoger dan wat Calcalist schreef. CoinDesk citeert: ‘Van waar ik het hoor, ben ik er vrij zeker van dat het waar is.’

Tweede poging

Verschillende mensen in de cryptocurrencywereld snappen wat PayPal wil doen. Vorig jaar probeerde PayPal het handelsbedrijf BitGo te kopen voor 750 miljoen dollar. Die deal ging niet door, en ondertussen kunnen Amerikaanse gebruikers in cryptocurrency handelen via PayPal. Nu lijkt het dus dat de betalingsverwerker zijn pijlers richt op Curv, aldus anonieme bronnen tegen CoinDesk.

PayPal en Curv hebben beiden (nog) niet gereageerd op de geruchten.

‘PayPal heeft in het verleden een aantal geweldige overnames gedaan, zoals Vemno, en nu willen ze iets in crypto bezitten’, vertelde een van de bronnen aan CoinDesk.

Over Curv

Curv houdt zich vooral bezig met het versimpelen van opslag van cryptocurrency. Of in hun eigen woorden:

‘We zagen de belofte van blockchain, maar wisten dat als we die belofte wilden waarmaken, we de single point of failure moesten elimineren dat door private keys werd geïntroduceerd. Dankzij onze unieke expertise op het gebied van cryptografie en cloudbeveiliging hebben we een veilige, gedistribueerde architectuur kunnen creëren voor het ondertekenen van transacties. Hierdoor kan elke instelling of onderneming snel en gemakkelijk digitale activa op openbare of privé-blockchains bewaren en uitwisselen zonder private keys op verouderde fysieke infrastructuren te beheren.’

Wanneer Europa?

PayPal werkt samen met de in New York gereguleerde Paxos om directe aankopen van cryptocurrency aan te bieden aan miljoenen Amerikaanse gebruikers. De betalingsgigant zei vorige maand dat de cryptodienst snel wordt uitgerold in Het Verenigd Koninkrijk. Het is nog niet duidelijk wanneer precies, en ook niet wanneer de rest van de wereld aan de beurt is.

Leave a Reply