blogExchanges

‘Bitcoin binnen 10 jaar mogelijk 1 miljoen dollar’

By 4 maart 2021No Comments

Jesse Powell, oprichter en CEO van Kraken, legt uit waarom hij gelooft dat bitcoin uiteindelijk alle valuta’s ter wereld zal vervangen. Hij spreekt met Emily Chang van Bloomberg Technology.

Bitcoin koers tot oneindig

Tijdens het interview liet hij blijken nog optimistischer te zijn dan de meest optimistische bitcoin maximalist die je kent. Hij verwacht dat als je bitcoin blijft uitdrukken in bijvoorbeeld dollars, de koers tot het oneindige kan stijgen:

‘We kunnen natuurlijk alleen maar speculeren, maar als je het in dollars meet, moet je denken dat het oneindig gaat.’

1 miljoen dollar binnen 10 jaar

Hij verwacht dat bitcoin op korte termijn goud zal inhalen als de opslag van waarde naar keuze:

‘Ik denk dat mensen op de korte termijn zien dat bitcoin goud overtreft als een opslag van waarde. Dus weet je, ik denk dat een miljoen dollar (830.000 euro) als prijsdoel binnen tien jaar heel redelijk is.’

Dit komt grotendeels doordat de Verenigde Staten de geldprinter op standje oneindig hebben gezet. Bitcoin heeft veel nieuw geld geabsorbeerd. ‘Steeds meer mensen bewaren hun waarde liever in bitcoin, in plaats van op de spaarrekening. De rente is niet hoog genoeg om inflatie te goed te doen.’

Waarom verkopen?

Daarnaast voorspelt Powell ook dat mensen binnenkort de prijzen in bitcoin gaan meten. Hij gaat zelfs zo ver dat hij denkt dat planeten of zelfs zonnestelsels kunnen worden gekocht met de beste cryptocurrency.

‘Er is geen reden om bitcoin te verkopen, steeds meer daytraders beginnen dat ook in te zien.’

Kraken meer waard dan 10 miljard dollar

De aanleiding van het interview was niet per se om over de prijs van bitcoin te praten. Zijn crypto exchange Kraken wil nieuw kapitaal ophalen waardoor de waarde van Kraken kan stijgen tot 10 miljard dollar.

Powell zegt dat 10 miljard dollar nog laag ingeschat is, zeker omdat hij nu al merkt dat veel private investeerders aandelen willen in Kraken. Ook zegt hij, tussen neus en lippen door, dat dit de weg vrijmaakt voor een beursgang.

Leave a Reply