blog

Kan bitcoin in april stijgen naar 80.000 dollar? Meeste traders zetten hier wel op in

By 27 maart 2021No Comments

Kan Bitcoin in april stijgen naar 80.000 dollar? Een grote groep handelaren denkt van wel. Dat blijkt uit data van Deribit. Uit de statistieken blijkt dat april traditioneel gezien een bullish maand is. Dat is wat het optie-analyseplatform Laevitas laat weten met de informatie die ze van ‘s werelds grootste optiebeurs Deribit hebben gekregen.

Ervaren traders weten dit ook en daarom hebben ze opties call uitgezet op het diepste punt van de bitcoin koers in maart. Is de inzet van de traders terecht en kan BTC in april oplopen tot 80.000 dollar (67.815 euro)?

Belangrijke mijlpalen na daling maart

Vanochtend om 9 uur zijn een groot aantal opties verlopen, maar de nog lopende opties laten een hoge prijsverwachting aan zien voor april. Dat is wat de oprichters van on-chain analysebedrijf Glassnode, Jan Happel en Yann Allemann, laten weten op Twitter:

Rond de 53.000 dollar (45.000 dollar) werd bitcoin veel verhandeld. Het ging hier om een stijging van 83 procent vergeleken met het begin van 2021. Echter stagneerde de markt op 13 maart, nadat de koers een recordhoogte van 61.000 dollar bereikte.

Focus voor handelaren

Afgelopen week schreef Coindesk dat de focus voor de handelaren ligt op de laatste vrijdag in maart. Dat is dus vandaag en vanochtend kwam er een recordaantal aan contracten vrij met een totale waarde van 6 miljard dollar.

Stilte voor de storm van callopties

Stilte voor de storm, zo stellen de handelaren en technische analisten. Als de koers de komende maand geen grote prijsschommelingen vertoont, is die 80.000 dollar helemaal zo gek nog niet. Het is wel afwachten of dit totaalbedrag aan opties door alle traders wordt omgezet in daadwerkelijke trades. Een calloptie geeft de koper het recht, maar niet de verplichting, om de onderliggende waarde op of voor een bepaalde datum tegen een vooraf bepaalde prijs te kopen. Het gaat hier dus eigenlijk om een bullish gok op de onderliggende waarde.

Historisch gezien is april bullish

Eigenlijk moet je het zo zien: Die call van 80.000 dollar vertegenwoordigt een gok dat bitcoin op 30 april, de laatste vrijdag van de maand, boven dat niveau eindigt. Dat betekent niet noodzakelijk dat kopers van die specifieke calloptie eind april een rally boven dat niveau verwachten.

Statistisch gezien zijn de verwachtingen voor april bullish. Historische data laat zien dat bitcoin in april in 8 van de afgelopen 10 jaar winst heeft geboekt.

Bron: Coindesk

Leave a Reply