blog

Cardano (ADA) stijgt 10 procent na nieuws over NFT-marktplaatsen

By 26 maart 2021No Comments

Als het aan Charles Hoskinson ligt, is het binnenkort mogelijk om Cardano in te wisselen voor NFT-objecten. Op dit moment werkt hij met zijn team aan een NFT-gerelateerd protocol, waarmee het mogelijk is om te betalen op marktplaatsen voor NFT’s met ADA.

Via Twitter liet hij weten zelfs al in gesprek te zijn met de mensen achter een aantal van die marktplaatsen over de mogelijke overgang naar zijn blockchain.

Cardano speelt in op NFT-hype

Non Fungible Tokens (NFT’s) zijn ongetwijfeld de populairste trend in cryptoland dit jaar. Vertegenwoordigers van andere industrieën, zoals de artiestenwereld, kregen met deze hype de kans om unieke tokenized content te creëren en deze online te verkopen. Voor sommige objecten vlogen de de bedragen de pan uit: het kunstwerk van de Amerikaanse artiest Beeple ging voor 69 miljoen dollar over de toonbank.

Centraal systeem voor de marktplaatsen

Hoskinson stelt dat de handel op de NFT-marktplaatsen nu problematisch verloopt. NFT’s zijn unieke activa die worden uitgegeven op een blockchain met metadata die ervoor zorgen dat ze uniek zijn en niet kunnen worden gerepliceerd, gestolen of vervalst. Ze kunnen niet tegen gelijkwaardigheid worden verhandeld. Hoewel één BTC gelijk is aan één BTC, zijn geen twee NFT’s hetzelfde. Het is dus nodig om een gecentraliseerd systeem te hebben om goed met elkaar te kunnen handelen.

Ondersteuning van Project Catalyst

Project Catalyst waar Hoskinson momenteel ook aan werkt, wordt ook wel ‘de grootste gedecentraliseerde autonome organisatie ter wereld’ genoemd (fair enough, voornamelijk door Hoskinson). Maar ondanks de hoogstwaarschijnlijke overdreven superlatieven, kan dit veel betekenen voor Cardano.

Het programma werd vorig jaar gelanceerd als onderdeel van de vijfde en laatste fase van Cardano genaamd Voltaire, en werkt als een gedecentraliseerd bestuursproject dat cryptoprojecten financiert. De toenemende kracht en omvang van Cardano maken de munt geschikt om in te spelen op de groei van de NFT-marktplaatsen. Volgens Hoskinson hebben al zes marktplaatsen belangstelling getoond en financiering aangevraagd.

Leave a Reply