Bitcoinblog

Kan Amerikaanse regulatie de algehele prijs van Bitcoin beïnvloeden?

By 11 juli 2018No Comments

De VS heeft een enorm effect op de wereldeconomie, dus het is zeker geen verrassing dat beleggers in cryptocurrency nerveus zijn over hoe potentiële regulatie in deze leidende wereldmacht Bitcoin zoals wij dat nu kennen zou kunnen beïnvloeden. Hoewel Bitcoin natuurlijk berucht is om haar volatiliteit, kan regulering de algehele prijs van de grootste cryptocurrency ofwel verwoesten ofwel omhoog doen schieten. Als één enkele cryptocurrency-transactie de markt al kan beïnvloeden, zou een grote verandering in de Amerikaanse markten zeker een effect kunnen hebben, maar wat zou dit effect kunnen zijn?

Hoe beïnvloedt de VS de algehele economie?

Wanneer we cryptocurrency even buiten beschouwing laten, kunnen we bekijken hoe de VS de hele wereldeconomie beïnvloedt om meer te weten te komen over hoe de activiteit van het land daadwerkelijk een markt kan beïnvloeden. De VS is een enorme wereldmacht als het gaat om het koop- en handelsmacht en als gevolg daarvan kan een eenvoudige trend een markt omhoog doen schieten of laten kelderen, afhankelijk van de reactie van de burgers van het land. De VS heeft ‘s werelds grootste economie en met een kwart van het BBP van de wereld op haar naam, heeft het zeker de fondsen om elke markt te betreden.

Echter, hoewel de Verenigde Staten een industrie kunnen doen zinken of drijven, heeft die industrie ook de rest van ‘s werelds economieën nodig om zich goed te kunnen ontwikkelen. Het land zit vol met buitenlandse bedrijven die zijn overgeplaatst of uitgebreid naar het buitenland, via een virtueel of een fysiek kantoor, en alleen al om die reden is de wereldeconomie is wezen een deel van de VS geworden. Zonder deze toevoeging zouden ze zeker niet op dezelfde manier hun sterke positie hebben.

Dus wat betekent dit voor Bitcoin?

Gezien bovenstaand punt heeft de VS het potentieel om de Bitcoin-markt enorm te verbeteren. Hoewel Silicon Valley, New York en Chicago al sprongen gemaakt in de richting van het het gebruik van cryptocurrency en blockchain-technologie, is er nog altijd een strijd die nog gestreden moet worden en met berichten over intense regelgeving en verboden, heerst de zorg dat er geen manier voor Bitcoin is om op te bloeien op Amerikaanse bodem.

Met rapporten die suggereren dat ongeveer 8% van de Amerikaanse bevolking enige vorm van cryptocurrencies bezit, hebben ongeveer 18 miljoen mensen de potentie om de Bitcoin-markt te gebruiken en een nieuw leven in te blazen. Bitcoin is een gedecentraliseerde currency, wat betekent dat de markt automatisch wereldwijd is. Met dat in gedachten, als je bedenkt dat 18 miljoen Amerikanen hun Bitcoins op hetzelfde moment zouden verhandelen en uitgeven, zou de industrie zich kunnen reguleren en beginnen te stabiliseren; niet alleen in de VS maar in de hele wereld.

Wat heeft nog meer effect op de prijs?

Regelgeving is zeker niet de enige factor die de prijs van Bitcoin kan beïnvloeden; er zijn er veel. Een enkele aankoop kan de prijs op de een of andere manier beïnvloeden, maar hier kijken we naar vier belangrijke oorzaken van prijsschommelingen:

Vraag: De vraag naar Bitcoin is de belangrijkste motor voor prijsverandering. Wanneer de vraag groot is, zullen meer en meer mensen willen kopen en de prijs lijkt dan te stijgen. Evenzo zal de prijs, wanneer de vraag afneemt en mensen stoppen met het kopen van de coins, instorten.

Aanbod: Op dezelfde manier als de vraag, hebben de beschikbaarheid en het aanbod van Bitcoins ook invloed op de prijs. Met miljoenen Bitcoins die nog gemined moeten worden, heeft elke nieuwe coin die op de markt terecht komt, invloed op de prijs. In theorie zou de prijs kunnen crashen als alle munten op één dag werden gemined, simpelweg om de reden dat het aanbod dan ineens veel groter zou zijn dan de vraag,

Publiciteit: Net als de vraag, kan publiciteit het kopen, verhandelen en gebruiken van Bitcoins stimuleren, zowel in positieve als in negatieve zin. Met negatieve publiciteit kan de prijs crashen zodra mensen stoppen met Bitcoin te gebruiken, terwijl goede publiciteit mensen kan stimuleren om mee te doen en uiteindelijk de prijs omhoog te drijven.

De VS is een mondiale supermacht en met een groot deel van de wereldeconomie in hun handen, is het gemakkelijk in te zien waarom regulering van cryptocurrencies de markt zou kunnen verwoesten. Met verstandige regelgeving zou het gebruik van cryptocurrency omhoog kunnen gaan, maar wanneer beleggers al worden gewaarschuwd voor aankoop en handel in Bitcoin, is het moeilijk om in te zien hoe het land een andere toon aan zou kunnen slaan over de tech hubs over het hele continent. Kortom, de tijd zal het ons leren hoe de VS gaat reageren op deze nieuwe technologieën.

Geschreven door Sudhir Khatwani voor Coinsutra.

Leave a Reply