blog

Crypto Insiders in gesprek met BNR Nieuwsradio: is investeren in ICO’s riskant?

By 11 juli 2018No Comments

Uit een onderzoek van Boston College blijkt dat 56% van de startups, die middels een initial coin offering (ICO) fondsen werven, na vier maanden mislukken. Het onderzoek bestudeerde 2390 uitgevoerde en geplande ICO’s die goed waren voor $12 miljard en bijna allemaal plaatsvonden rond januari 2017.

In een telefonisch interview met Bloomberg legt Leonard Kostovetsky, een van de onderzoekers, uit dat het verkopen van de cryptocurrencies op de eerste dag dat de markt opent de meest veilige investeringsstrategie is. Verder zou elke investeerder volgens de onderzoekers de digitale valuta in de eerste 6 maanden moeten verkopen voor de grootste winst.

Als laatst geeft Kostovetsky aan dat de winst een compensatie is voor het grote risico dat de investering met zich meebrengt. Investeren in ICO’s blijft riskant en vooralsnog faalt het gros van de ICO’s.

Aan de hand van bovenstaand onderwerp had BNR Nieuwsradio, voor een BNR Tech Update, contact met Crypto Insiders voor wat input van een expert. Hoe herken je een bonafide ICO en welke waarborgen kan je instellen? Luister via deze link het fragment (vanaf 01:53) terug voor stof tot nadenken!

Leave a Reply