Geen categorie

Bitcoin hack van juni 2018

By 10 juli 2018No Comments

bitcoin hackZoals vele wel al hebben gelezen is in juni 2018 Bitcoin gehackt in Zuid-Korea. Eerst en vooral wil ik hierover wel kwijt dat de Bitcoin zelf niet gehackt is. Het gaat hier over het Zuid-Koreaanse handelsplatform CoinRail dat gehackt is wat wel iets totaal anders is. Coinrail is zoals Litebit een website waar je dus verschillende ( meer dan 50 ) cryptocoins kunt kopen en kunt stockeren op een wallet. De hack op dit handelsplatform leverde voor de hackers maar liefst 37.2 miljoen Amerikaanse Dollar aan cryptocoins gestolen. Een aanzienlijk bedrag dat weeral een vrije val gemaakt heeft door dit nieuws.

Meer nieuws over CoinRail.

Na de hack heeft CoinRail beslist om hun diensten tijdelijk te staken en een onderzoek te starten naar de hackers zelf. Hierop heeft de staat beslist om mee te werken aan de zoektoch naar de hackers vooral omdat het hier om een aanzienlijk bedrag van 37.2 miljoen Amerikaanse Dollar gaat. Na de hack hebben zijn ze met verschillende punten aan de slag gegaan. Eerst en vooral hebben ze hun cryptocoins die ze nog hebben staan veilig gesteld op cold wallets. Ze geven ook aan dat 2/3 van de gestolen cryptocoins traceerbaar zijn en die zijn ze aan het terughalen en aan het terugstorten op de wallets van de gedupeerde. Er wordt nog druk gezocht naar de overige cryptocoins. Ze geven ook aan dat het hier voornamelijk gaat over volgende 3 cryptocurrency’s gaat: Pundi X (NPXS), Artex Coin (ATX) en NPER (NPER). Dit is al iets waarom ik het zeer jammer vindt dat de grote media afkomt met verhalen over de Bitcoin die gehackt is wanneer het eigenlijk gaat over 3 andere cryptocurrency’s. Nadat alle bedragen terug bij hun huidige eigenaars zijn zal CoinRail hun handelsdiensten weer hervatten.

Bitcoin daalt weer in waarde na hack.

Het is duidelijk dat de hack weer een grote invloed heeft gehad op de waarde van de waardes in de cryptomarkt. Bitcoin zelf is weer met 12% gezakt na de hack wat ook weer logisch te verklaren is. Na zo een grote hack wordt dit wereldnieuws en vele eigenaars van coins verliezen weer hun geloof in de goede afloop van hun coins en verkopen ze. Een grote verkoop van coins doet de prijs weer dalen in waarde. Wat vooral jammer is is dat Bitcoin altijd gebruikt wordt wanneer er eigenlijk nieuws is over andere cryptocurrency. Nu ook bij de hack wordt er gepraat over de hack op Bitcoin wanneer het eigenlijk gaat over een handelsplatform en vooral wanneer de hack dan nog gericht is op andere cryptocurrency’s. Hierdoor zakt de waarde nog harder wat wat jammer is.

Bitcoin hack in Europa ?

De hack op CoinRail is niet de enige hack, echter was dit een hack die heel veel buit heeft opgeleverd voor de hackers. Coins zelf zijn heel veilig en vallen amper tot niet te hacken. Echter de handelsplatforms is wat anders. Ik raad altijd Litebit aan om coins te kopen maar weet wel dat Litebit ook een handelsplatform is zoals CoinRail dat is in Zuid-Korea. Wilt dit nu zeggen dat Litebit snel gehackt gaat worden? Het valt uiteraard nooit uit te sluiten. Litebit is een zeer veilige website maar dat zal CoinRail ook wel zijn, als hackers willen geraken ze overal binnen natuurlijk. Dit wil niet zeggen dat het gevaarlijk wordt om cryptocoins te kopen. Het wordt gevaarlijk wanneer een handelsplatform gehackt wordt en jij je cryptocoins stockeert op hun online wallet. Echter kan je ook een wallet downloaden op je eigen computer of nog beter een eigen hard wallet zoals de Ledger hard wallet kopen en je cryptocoins daar op zetten. Je kan de coins kopen op de handelsplatforms en dan kiezen om ze over te storten naar je eigen wallet i.p.v. ze stockeren op hun eigen online wallet. Is hun website gehacket, dan is het een koud kunstje voor de hackers om jouw cryptocoins te bemachtigen als ze op hun online wallet staan. Heb je ze zelf naar je eigen wallet getransfereerd, dan kunnen de hackers totaal niet aan jouw cryptocoins. Wees dus slim en slaag jouw cryptocoins dus altijd op een eigen wallet op en dan liefst nog een hard wallet welke super veilig is. Jouw computer kan namelijk ook nog altijd gehackt worden.

Wat te doen met de hack ?

Eerst en vooral moet iedereen dus duidelijk weten dat hacks nooit uit te sluiten zijn. Hackers gaan amper tot niet 1 persoon gaan hacken, maar direct handelsplatforms waar vele klanten aan verbonden zijn. Slaag dus altijd jouw cryptocoins op op een eigen wallet, liefst een hard wallet. Verlies na een hack niet direct het geloof in de waarde van de cryptomarkt. Hacks zijn vrij normaal. Bescherm jezelf en je zal je cryptocoins heus niet kwijt geraken. Er zal een punt komen dat iedereen dit wel weet en dat wanneer er handelsplatforms gehackt worden ze nog amper cryptocoins bij klanten kunnen stelen vanwege veel aandachtigere klanten + het feit dat handelsplatforms hun steeds blijven bezighouden met betere bescherming tegen hackers.

Leave a Reply