blog

Justin Sun at eindelijk met Warren Buffett en gaf bitcoin cadeau

By 7 februari 2020No Comments

Na een half jaar uitstel, heeft Justin Sun eindelijk waar voor zijn geld gekregen. Hij doneerde namelijk 4,5 miljoen dollar om met mega investeerder Warren Buffett te mogen dineren. Het diner werd oorspronkelijk uitgesteld omdat Sun zei dat hij nierstenen had. Ze spraken voornamelijk over cryptocurrency’s.

Kopstukken bij elkaar

De TRON Foundation kondigde aan dat Sun en Buffett afspraken in een restaurant in de Omaha in de staat Nebraska, waar Buffett woont. Sun kwam niet alleen, hij bracht verschillende grote namen uit de crypto-industrie mee. Litecoin’s Charlie Lee, eToro CEO Yoni Assia, de CFO van Huobi Chris Lee en het hoofd van de Binance Charity Foundation Helen Hai.

Sun zei na het diner dat het echt een eer was en dat hij Buffett dankbaar is voor het delen van zijn wijsheid en visie.

Hij voegde eraan toe dat hij het advies en de begeleiding van de heer Buffett zou opvolgen om van TRON een beter ecosysteem te maken, meer zaken te doen met alle partners in de blockchain-industrie en meer. Echt concreet werd hij niet dus hier moeten we het mee doen.

Marketingmachine

Buffett organiseert sinds 2000 jaarlijks een veiling om met hem te kunnen dineren. Alle donaties gaan naar goede doelen. Justin Sun moest en zou een keer deelnemen aan dit etentje en daarom bood hij vorig jaar liefst 4,5 miljoen dollar. Een absoluut record.

En dat moest de hele wereld weten. Je kon Twitter niet openen zonder een tweet te lezen waarin hij zei zin te hebben om Buffett te ontmoeten.

Van uitstel kwam geen afstel

Het etentje zou oorspronkelijk eind juli 2019 plaatsvinden maar Sun zou Sun niet zijn als er niet wat controverse zou zijn. Een paar dagen voor het diner moest hij afzeggen omdat hij beweerde nierstenen te hebben.

Een Chinese media-outlet meldde de dag na het uitstel van het diner dat Sun door de lokale autoriteiten werd onderzocht en China niet mocht verlaten. Sun ontkrachtte dit door later in een videostream te laten zien dat hij helemaal niet in China was maar in San Francisco.

Bitcoin en TRX cadeau gedaan

Buffett is zeer sceptisch over cryptocurrency’s. Hij noemde bitcoin ooit rattengif in het kwadraat. Bij grote investeerders weet je het maar nooit, het is belangrijker om te kijken naar wat ze met hun geld doen, dan wat ze zeggen. Justin Sun nam het zekere voor het onzekere. Hij gaf Buffett een Samsung Galaxy Fold, deze telefoon heeft een ingebouwde wallet. Deze wallet vulde Sun met bitcoin en TRX, de munt van Tron.

Leave a Reply