blog

Ontwikkelaars verwachten Ethereum 2.0 in juli 2020

By 7 februari 2020No Comments

Geldt dit als uitstel? Programmeurs van het Ethereum 2.0 team zeiden dat de upgrade van Ethereum waarschijnlijk nog niet in het tweede kwartaal live kan gaan. Maar ze zijn wel overtuigd dat Ethereum 2.0 in 2020 het daglicht kan zien.

De staat van Ether 2.0

Een van de voordelen van dat de crypto-industrie nog relatief klein is, is dat de lijntjes heel kort zijn. In welke andere industrie kan je rechtstreeks praten met de ontwikkelaars van een (software)product? Danny Ryan en Justin Drake van het ontwikkelteam van ETH 2.0 en Vitalik Buterin namen deel aan een Ask-Me-Anything sessie op Reddit.

Tijdens deze AMA gingen ze uiteraard in op de status van Ethereum 2.0. Het nieuwe netwerk wordt pas gelanceerd als drie clients gedurende minimaal acht weken consistent testnetten kunnen uitvoeren.

‘Ik heb 95% vertrouwen dat we in 2020 zullen lanceren’ zei Drake.

Proof-of-Stake

Eth 2.0 belooft een hogere transactiesnelheid en wil Proof-of-Stake hanteren als consensusmodel. De werktitel van het project is Serenity, en eigenlijk zijn ze al sinds de lancering van Ethereum in 2015 hiermee bezig. De ontwikkeling heeft veel vertragingen opgelopen.

De lancering voor Eth 2.0 stond voor het eerst gepland in januari 2020 en daarna ergens in het tweede kwartaal van 2020. Ontwikkelaars hopen nu op 30 juli 2020, precies op de vijfde verjaardag van Ethereum.

‘Fase 0 zal zeker in 2020 van start gaan. Er vinden audits plaats en testnetten worden elke week sterker,’ zei Ryan in de discussie. ‘Ik zie geen realiteit waarin fase 0 niet wordt gelanceerd in 2020.’

Ryan zegt fase 0 en fase 1 respectievelijk 99 en 90 procent voltooid zijn, en dat dit los staat van de lanceerdatum.

Staking Ethereum

Veel investeerders en traders kijken al maanden uit naar één specifiek onderdeel van Ethereum 2.0: staking contracts. De verwachting is dat dit al voor ETH 2.0 live gaat.

Staking wordt een integraal onderdeel van het hele Ethereum netwerk. Bij Proof-of-Stake is het de bedoeling dat je je coins kan staken, ofwel uitlenen voor een vastgestelde periode. Het minimum aantal ethereum om te staken is 32, dat is nu ongeveer 6.500 euro waard.

Als je je coins uitleent dan bescherm je het netwerk en ben je meteen een zogenaamde validator, iemand die transacties en andere activiteiten op het Ethereumnetwerk mag goedkeuren. Hier krijg je uiteraard ook een vergoeding in de vorm van ether voor.

Op dit moment worden de contracten voor staking gecontroleerd door een onafhankelijke audit. De introductie zal binnenkort plaatsvinden, tijdens een nog aan te kondigen evenement.

Investeerders kijken hier naar uit, want dit kan zeker invloed hebben op de koers van ether. Het team verwacht namelijk dat er miljoenen validatoren komen. Een van de onderzoekers verwacht dat zelfs 10% van alle beschikbare ethers ingezet gebruikt worden om te staken.

Leave a Reply