blog

JPMorgan prijst Square voor aankoop van 50 miljoen dollar bitcoin

By 14 oktober 2020No Comments

JPMorgan is positief over de investering van 50 miljoen dollar van Square in bitcoin. Analisten zeggen dat hiermee het potentieel van bitcoin als investering wordt onderstreept.

Wat is er gebeurd?

Marktstrategen van de bank schreven in een rapport dat het door Jack Dorsey geleide bedrijf waarschijnlijk nog meer bitcoins zal kopen, aldus Coindesk. De analisten verwachten ook dat andere betalingsbedrijven het initiatief van Square waarschijnlijk zullen volgen of het risico lopen buiten de boot te vallen.

De strategen van de in New York gevestigde bank beschreven de zet van Square als een sterke blijk van vertrouwen voor de toekomst van bitcoin.

Square kocht 4.709 bitcoins op 7 oktober voor een totaal bedrag van 50 miljoen dollar, waarmee de gemiddelde prijs voor elke gekochte bitcoin 10.618 dollar bedraagt. En die investering betaalt zich nu al uit, op het moment van schrijven is de waarde gegroeid naar 53,91 miljoen dollar.

Groei van bitcoin koers sinds 7 oktober

Waarom is dit belangrijk?

De onderzoekers van JP Morgan zien dat naast de aankoop van Square zelf, ook de klanten van Square (veelal millennials) via de Cash-app van Square bitcoin kopen. Daarnaast werd ook bekend dat MicroStrategy 425 miljoen dollar aan bitcoin kocht.

Volgens Coindesk is dit een indicatie dat de vraag het aanbod in het derde kwartaal overtreft, op een nog hoger niveau dan het voorgaande kwartaal.

De analisten schreven in hun rapport (volgens Coindesk tenminste) dat het aantal bitcoin optiecontracten ook zijn gestegen. Institutionele klanten neigen gebruik te maken van gevestigde beurzen zoals de Chicago Mercantile Exchange. De analisten schreven de toename van opties ook toe aan activiteit van particuliere beleggers.

Square noemde Bitcoin een instrument van economische empowerment en biedt een manier om deel te nemen aan een wereldwijd monetair systeem.

De CEO van Square Jack Dorsey, die ook Twitter onder zijn hoede heeft, vertelde Reuters vorige maand dat het internet hunkert naar een valuta en bitcoin is de beste manifestatie daarvan tot nu toe.

Volgens Benzinga zijn de inkomsten van Square in het tweede kwartaal met 600% gestegen.

Leave a Reply