blog

Bitcoin over 5 jaar 1 miljoen dollar, institutionele investeerders zien het licht

By 14 oktober 2020No Comments

Investeringsbedrijf Grayscale wordt misschien het meeste genoemd, maar er zijn veel meer beursgenoteerde bedrijven die dit jaar in bitcoin investeren.

6 miljard dollar in 2020

De lijst van grote portefeuillebeheerders en investeringsmaatschappijen die hun investeringen en portefeuilles uitbreiden met bitcoin, groeit. Grayscale leidt een groep van meer dan tien beursgenoteerde bedrijven die in 2020 in bitcoin hebben geïnvesteerd.

De totale waarde hiervan is meer dan 6 miljard dollar, wat, tegen de huidige bitcoin koers, neerkomt op ongeveer 600.000 bitcoin.

Hoewel de grafiek misschien niet helemaal nauwkeurig is, suggereert het wel dat meer institutionele investeringsfondsen bitcoin opkopen als onderdeel van hun portefeuilles. Dit zou geen verrassing moeten zijn, het is het resultaat van dalende fiatvaluta.

Bitcoin en goud tegen negatieve rente

Regeringen en centrale banken hebben de waarde van hun eigen valuta met succes verlaagd om de groeiende schuldenberg aan te pakken. Bovendien, met banken die geen of zelfs negatieve rentetarieven aanbieden, zoeken investeerders veilig haven activa zoals bitcoin of goud.

Volgens de laatste update van Grayscale hebben ze een totaal beheerd vermogen van 6,3 miljard dollar, waarvan iets minder dan 82% in de Bitcoin Trust.

Fidelity ziet ook een enorm potentieel in Bitcoin en beweert dat het zou kunnen uitgroeien tot een markt van een biljoen dollar. Jason Yanowitz van BlockWorks Group zei dat als een portfolio waarin 5% uit bitcoin bestaat, voor een bedrijf met 3,3 biljoen dollar enorm zou kunnen zijn voor de koers. Zelfs als maar een fractie van de klanten het advies opvolgen.

Het lijkt erop dat sommige van deze grote institutionele fondsen bitcoin en afgeleide producten beginnen te behandelen als een investeringsmiddel.

Bitcoin wordt 1 miljoen dollar waard

Voormalig hedgefondsmanager Raoul Pal is ook optimistisch over bitcoin en durft zelfs te beweren dat de bitcoin koers binnen vijf jaar 1 miljoen waard kan worden. Bekijk het interview hier.

‘Het zal niet zijn omdat de wereld in elkaar stort … het is omdat er adoptie zal komen door de echte grote pools van kapitaal.’

De investeerder zegt dat de infrastructuur nog niet goed genoeg is om grote institutionele investeerders in bitcoin te laten investeren. ‘Maar dat komt er aan. Het staat op ieders radar en er werken veel slimme mensen aan.’

Het verhaal van de wereldwijde economische crisis en het concept van schaarste dragen allemaal bij aan de aantrekkingskracht bitcoin.

Leave a Reply