blog

Jihan Wu neemt leiding over bij bitcoin mining bedrijf Bitmain

By 29 oktober 2019No Comments

Bitcoin Cash steeg binnen 24 uur met 12,5 procent van 237 naar 266 euro. Deze stijging heeft grotendeels te maken met nieuws over dat de machtsstrijd bij Bitmain voorbij is. JiHan Wu komt als winnaar uit de bus en de prominente BCH-aanhanger runt nu ’s werelds grootste miningbedrijf.

bitcoin cash koers

Harde woorden

Op 28 oktober werd een wijziging aangebracht in de bedrijfsstructuur van Bitmain, waardoor Jihan Wu uitvoerend directeur en wettelijke vertegenwoordiger van Bitmain werd. Hij verstuurde deze tekst in een mail aan zijn medewerkers.

“De mede-oprichter, voorzitter, wettelijke vertegenwoordiger en uitvoerend directeur van Bitmain, Jihan Wu, heeft besloten Ketuan Zhan met onmiddellijke ingang te ontslaan.

Bitmain-personeel zal geen aanwijzingen meer uitvoeren van Zhan of deelnemen aan een door hem georganiseerde vergadering. Bitmain kan, op basis van de situatie, overwegen om arbeidscontracten te beëindigen van degenen die deze regels overtreden. Als overtreders de economische belangen van Bitmain schaden, zal hij of zij wettelijk of civielrechtelijk aansprakelijk worden gesteld.”

Van vrienden naar vijanden

Ketuan Zhan en Jihan Wu zijn de mede-oprichters van Bitmain en waren tot vorig jaar samen CEO’s. Laatstgenoemde werd toen het bedrijf uitgewerkt met het doel de richting van Bitmain te veranderen. Het bedrijf moest zich meer concentreren op de ontwikkeling van AI-chips.

Dat ging blijkbaar niet zo goed, want Bitmain verloor 625 miljoen dollar in de eerste twee maanden van 2019 voorafgaand aan een geplande IPO in de Verenigde Staten. Met deze IPO hoopte Bitmain om 1,5 miljard dollar op te halen met een waardering van tussen de 13 en 15 ,miljard dollar.

Bitmain gaat nu weer doen waar ze goed in zijn, en dat is de cryptomarkt faciliteren.

De Steve Jobs van het minen

Haipo Yang van ViaBTC en CoinEX:

“Wij geloven dat onder leiding van de heer Jihan Wu, Bitmain China naar zijn oorspronkelijke hart zal terugkeren, zich zal concentreren op zijn hoofdactiviteit, zich op een ordelijke manier zal ontwikkelen en een technologiebedrijf van wereldklasse zal worden.”

Op het hoogtepunt van de crisis trof Wu harde maatregelen om de controle over het bedrijf terug te krijgen. Ik hoop dat hij, net als Steve Jobs van Apple, het bedrijf terug naar zijn glorie kan leiden.”

Leave a Reply