Bitcoinblog

Michiel aan ‘t wiel: De Bitcoin revolutie die banken niet bijbenen

By 1 november 2019No Comments

Dat banken en andere grote partijen de impact van bitcoin (BTC) hebben onderschat en zich rijkelijk laat in de wereld van blockchain onderdompelen zal duidelijk zijn. Het huidige offensief van de banken is echter ronduit zielig te noemen. Zo kwam ik er afgelopen week achter dat mijn rekening (drie dagen) geblokkeerd was. Wegens een “verdachte” transactie (aankoop van bitcoin) had de bank doodleuk al mijn tegoeden bevroren. Hier kwam ik achter nadat ik meerdere malen probeerde een overboeking probeerde te doen maar tegen een foutmelding aanliep.

Nadat ik contact opnam met de desbetreffende bank, je weet wel die met die oranje leeuw, werd er door de afdeling fraudedetectie gedaan alsof het de normaalste zaak van de wereld is dat je rekening geblokkeerd wordt. Nadat de klacht was ingediend werd er eindelijk snel opgetreden en kon ik in de loop van maandag weer bij mijn zuurverdiende centjes. Het gevoel van onmacht en niet bij mijn geld kunnen maakte een hoop los.

Een dergelijke situatie maakt wel pijnlijk duidelijk hoe eenvoudig het voor banken is om, bij problemen, rekeningen van klanten massaal te blokkeren. Vrij recent hebben we natuurlijk de ellende gehad waarbij de Griekse geldautomaten leeg waren en er per Griek maar een x-bedrag opgenomen kon worden.

Tot overmaat van ramp is deze week voor de tweede keer de hele handel geblokkeerd door een “technische fout”. Wederom werd ik niet op de hoogte gesteld, want waarom zou je de klant centraal zetten? Deze week was dus uiterst enerverend en maakte mij nogmaals bewust van het belang van cryptocurrencies. Uiteraard is er nog een flinke weg te bewandelen, als dat moment er überhaupt komt, voor we bij de lokale supermarkt kunnen afrekenen met bitcoin. Het idee: ‘mijn keys, mijn coins’ stelt me in ieder geval geruster dan alles in de handen te laten van de bankbandieten.

Bitcoin dan, deze maakte afgelopen een onnavolgbare pump op goed volume. Waar we vorige week aangaven dat het lage volume van de dump reden is om in te schalen, kregen de meesten geen kans deze week. Bitcoin schoot van $7.300 als een vuurpijl over de $10.000 heen. Op dit moment kijken we naar onderstaande situatie.

michiel_aan_het_wiel_de_bitcoin_revolutie_die_banken_niet_bijbenen_afbeelding1Afbeelding 1: bitcoin (BTC), de huidige situatie

Bij een break boven de $9.600 komen de targets van $10.000 en $10.500 al snel in zicht. Mochten we het bullish momentum én volume houden, dan zou ik een nieuwe jaarlijkse top tussen de $15.000 en $17.000 niet uitsluiten.

Hierbij is het belangrijk dat we niet op hoog volume een dump hebben onder de $8.600. Tot op heden handelen we nog in het neerwaartse kanaal, maar hier kan dus zeer snel verandering in komen. Krijgen we op 1 november, een week na een van de lekkerste stijgingen in de historie van bitcoin, opnieuw een cadeau?

Altcoins hebben in bitcoinwaarde een flinke tik gekregen door de snelle stijging van bitcoin. Voor velen zoals 0x (ZRX) en Basic Attention Token (BAT) kwam dit als een welkome en verwachtte correctie na een goede run. Paniek lijkt hier zeker niet op zijn plaats en ik maak dan ook dankbaar gebruik van de mogelijkheid om deze weer terug te kopen. Wil jij graag als eerste de nieuwste trading signals meekrijgen? Meld je dan snel aan voor de members-omgeving van Crypto Insiders en probeer de dienst de eerste maand gratis.

Crypto Insider David zegt dat de stier weer terug is in zijn nieuwste uitgebreide wekelijkse bitcoin (BTC) koersanalyse! Benieuwd naar zijn opinie en verwachtingen? Lees zijn analyse dan hier.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Leave a Reply