blog

Jack Dorsey wil Lightning Network van Bitcoin integreren in Twitter

By 11 juni 2021No Comments

Twitter-CEO Jack Dorsey zegt dat het slechts een kwestie van tijd is voordat zijn social mediabedrijf het Lightning Network integreert, een laag-twee-schaaloplossing die bovenop de Bitcoin-blockchain is gebouwd.

Weinig details bekend

Het Lightning Network zal waarschijnlijk worden gebruikt voor microbetalingen, maar Dorsey heeft nog geen details over de integratie gegeven. Voorafgaand aan die tweet prees de miljardair de versleutelde berichtenservice Sphinx Chat, waarmee gebruikers met elkaar kunnen praten via Lightning-nodes.

Snelle groei

Het aantal nodes op het Lightning Network is sinds juni vorig jaar meer dan verdubbeld, volgens gegevens van Bitcoin Visuals.

Bron: https://bitcoinvisuals.com/ln-nodes

Deze grafiek toont het aantal nodes met en zonder kanalen. Lightning nodes openen met elkaar betaalkanalen die gefinancierd worden met bitcoin. Wanneer transacties via die kanalen worden gedaan, wordt het kanaalsaldo weergegeven zonder dat een transactie in de keten hoeft te worden uitgezonden. Dit creëert een tweede laag bovenop het Bitcoin-netwerk.

Minder belasting op bitcoin

In de praktijk betekent dit dat er miljoenen transacties via kanalen VAN LN kunnen worden verzonden, zonder dat de echte blockchain van Bitcoin hiermee wordt belast.

Pas als het kanaal wordt gesloten, dan wordt het eindresultaat als transactie meegenomen in één van de blokken van de blockchain van bitcoin.

Dit is ontzettend belangrijk voor de levensvatbaarheid van bitcoin. Op dit moment kunnen er omgerekend 7 transacties per seconde worden gedaan op bitcoin. Lang niet genoeg om de hele wereld te voorzien. Worden er meer transacties aangeboden, dan is het een kwestie van wie de meeste transactiekosten betaalt, krijgt voorrang. Dit zorgt voor hoge transactiekosten. Het Lightning Network haalt eigenlijk de druk van de ketel.

Adoptie komt uit El Salvador

In de afgelopen jaren heeft het Lightning NETWORK aanzienlijke vooruitgang geboekt op het gebied van acceptatie, waarbij Bitfinex de eerste grote BEURS werd die het eind 2019 integreerde. Kraken is ook van plan om dergelijke functionaliteit in 2021 toe te voegen.

Bovendien zullen handelaren in El Salvador betalingen in bitcoin moeten accepteren. Dit zal naar alle waarschijnlijkheid ook via Lightning lopen, wat een grote adoptie-boost zal geven aan het netwerk.

Tijdens de Bitcoin Conference 2021 was het Jack Mallers die de primeur deelde over El Salvador. Hij is de directeur van Strike, een wallet voor op het Lightning Network.

Jack Dorsey heeft nog meer plannen. Zijn betalingsbedrijf Square overweegt een eigen hardware wallet voor bitcoin te ontwikkelen. Daarnaast willen ze samen met Blockstream een miningfarm bouwen op basis van zonne-energie.

Leave a Reply