Bitcoinblog

Heeft de bitcoin koers nu een bodem gevonden? Een volgende move gaat richting deze niveaus

By 11 juni 2021No Comments

Waar de zon door de wolken en regenbuien van de afgelopen weken wist te breken lijkt ook bij de bitcoin koers het licht nabij te zijn. Precies zo’n beweging om de complete retail aan het wankelen te brengen heeft zich voltrokken.

Waar menig slimmerik op de afgelopen beweging zal hebben gedacht; nú breken we door die $30.000 en dan koop ik op $25.000 wel terug…. volgde radiostilte. Oorverdovende stilte en ongeloof waarbij bitcoin 180 graden draaide en de koers momenteel weer op $37.000 staat. Hiermee zijn de grote orders rond de $31.000 gevuld en staat de gewone man in fiat aan de zijlijn; de Crypto Insiders community weet het, textbook play als je het mij vraagt.

heeft_bitcoin_koers_bodem_gevonden_volgende_move_gaat_richting_deze_niveaus_grafiek_coinbaseAfbeelding 1: dagelijkse grafiek van de bitcoin koers op cryptocurrency exchange Coinbase

Op bovenstaande afbeelding zie je duidelijk dat tussen 19 en 24 mei een cluster aan volume vrijkwam waarbij grote orders gevuld zijn met paniek van de kleine spelers. Vervolgens, met het opdrogen van het volume en het ontbreken aan meer verkopers, lijken we de bodem op 8 juni gezet te hebben.

Wat hierbij komt als extra steun is de bullish divergence, positieve afwijking op de relative strength index (RSI). Dit duidt op een mogelijk trendommekeer en dat is ook wat we vanaf 9 juni tot nu zien. Een volgende beweging zou richting de $40.000 op volume moeten zijn; een mooi impuls die deze rally nieuw leven inblaast en de retail belegger zal verleiden om weer in te stappen.

Mijn volgende punt van interesse ligt op of net iets boven de $40.000 en vervolgens de $43.000. Daar ga ik heroverwegen waar we staan.

Onder de $33.500 is het alle hens aan dek waarbij een beweging onder de $31.000 het schip in brand vliegt. Echter ligt bovenstaand verhaal meer in lijn met mijn verwachtingen.

Als je niet beter wist trap je er met open ogen in. Is het trucje weer gelukt? De retail heeft mogelijk hoog gekocht en laag gekocht. Lift jij deze rally mee?

Leave a Reply