blog

Italiaanse bank biedt in 2021 cryptocurrency diensten voor bewaring bitcoin

By 15 december 2020No Comments

Een grote Italiaanse privébank genaamd Banca Generali, is van plan in 2021 cryptocurrency diensten te introduceren.

Samen met fintech

Volgens een aankondiging van 15 december is Banca Generali een zakelijk en commercieel partnerschap aangegaan met Conio. Dit is een fintech bedrijf dat traditionele financiële instellingen voorziet van oplossingen voor het beheer van digitale activa. Denk hierbij aan het ontzorgen van wallets en het bewaren van cryptocurrency.

Cryptodiensten klinkt wat vaag, wat bedoelt de bank hiermee? Een woordvoerder van Banca Generali vertelde dat de bank niet van plan is om binnenkort een cryptocurrency exchange te lanceren, maar eerder bewaardiensten met Conio als walletprovider te bieden.

Belang in Conio

Banca Generali zal ook een belang in Conio verwerven om de groei van het bedrijf en de distributie van zijn producten te ondersteunen. Dit is onderdeel van het totale aanbod van digitale diensten van de bank dat aan zijn klanten wordt aangeboden. Conio gaf aandelen uit om het kapitaal uit te breiden en de bank nam deel aan deze verkoop. In totaal is op deze manier 11,5 miljoen euro opgehaald.

Conio is opgericht in 2015, en ze beweren de eerste Italiaanse aanbieder te zijn van bitcoin wallets. Het bedrijf richt zich voornamelijk op grote instellingen zoals banken, en voor deze doelgroep heeft Conio zelf bewaringstechnologie ontwikkeld. In het verleden werkte Conio samen met grote fintech-bankplatforms zoals Hype en Nexi Open Banking.

Banco Stella was eerder

Banca Generali is niet de enige en eerste Italiaanse bank die in 2020 zijn crypto-gerelateerde plannen aankondigt. In maart lanceerde de Italiaanse bank Banco Stella een eigen bitcoin handelsdienst, waarmee klanten bitcoin kunnen kopen, verkopen en opslaan via het platform van Hype.

De handel wordt dus uitgevoerd via Hype, waarbij Banca Stella optreedt als tussenpersoon om potentiële veiligheidsrisico’s met cryptocurrency exchanges te beperken. In maart was het land hermetisch afgesloten en moest iedereen thuis blijven. De bank speelde toen in op de groeiende interesse in bitcoin als een veilige manier om internationaal geld over te maken midden van de crisis.

Ongeveer 1,2 miljoen Italianen gebruiken Hype van Banca Stella al om transacties uit te voeren. Ze kunnen niet alleen bitcoin kopen of verkopen, maar ook goederen en diensten betalen met cryptocurrency.

Leave a Reply