blog

Investeringsfonds met vermogen van 140 miljard euro, maakt plannen om cryptomarkt te betreden

By 13 juni 2021No Comments

Het grote Victory Capital maakt plannen om haar investeerderspool de mogelijkheid te geven om de cryptomarkt te betreden. Tegenwoordig is het bijna niet bijzonder meer als een investeringsfonds aankondigt in bitcoin te stappen, maar met Victory Capital hebben we het over een fonds van 140 miljard euro.

Als Victory Capital 1 procent van het vermogen dat ze in beheer hebben richting bitcoin verplaatsen, dan zou het fonds de initiële investering van Tesla al overtreffen. Geen kleine jongen dus en dat kan goed zijn voor de bitcoin koers.

Victory Capital wil verschillende producten aanbieden

In de aankondiging van afgelopen woensdag maakte Victory Capital bekend dat het plan is om meerdere producten aan te bieden die aan de Nasdaq genoteerde fondsen volgen. Klanten van Victory investeren dus niet direct in de producten van de Nasdaq, maar via een investeringsvehikel dat door Victory Capital zelf is opgezet. Dat is wat ze in vakjargon een privaat fonds noemen.

Het idee is dat de fondsen onder andere de Nasdaq Crypto Index volgen, een index die is ontwikkeld door de Nasdaq en de Braziliaanse crypto asset-manager Hashdex. Het bedrijf gaat verder twee private fondsen lanceren die de Nasdaq Bitcoin Reference Price Index en de Nasdaq Ethereum Price Index volgen. De focus van de private fondsen komt daarmee dus te liggen op bitcoin en ehtereum, waarbij de meerderheid richting bitcoin zal vloeien.

Mannik Dhillon, de president van VictoryShares, liet weten cryptocurrency’s te zien als een assetklasse die onderdeel is van een goed gediversifieerd portfolio. Het is interessant om te zien dat steeds meer mensen uit de traditionele financiële wereld tot de conclusie komen dat in ieder geval bitcoin voor ieder portfolio overwogen moet worden. Al is het maar om een hedge in te bouwen tegen het afbrokkelen van het fiatgeldsysteem en de eventuele consequenties daarvan voor de rest van de financiële markt.

Victory Capital een grote jongen

Dat de intrede van Victory Capital met veel bombarie gepaard gaat is niet gek. Het fonds heeft immers voor ongeveer 140 miljard aan vermogen in beheer. Zet dat bijvoorbeeld naast het “grote” Grayscale, dat momenteel voor zo’n 25 miljard euro aan vermogen in beheer heeft en je snapt dat dit geen kleine jongen is. Als Victory Capital zich serieus gaat inkopen, dan heeft dat op dit moment zeker de potentie om de markt in beweging te brengen.

Al zijn er nu met de ontwikkelingen in El Salvador, Paraguay, Brazilië, Panama, Ecuador en Argentinië ook dingen gaande die een stuk groter zijn dan Victory Capital. Als bitcoin de komende maanden in meer landen tot wettig betaalmiddel wordt omgedoopt, dan kan 2021 weleens een heel mooi jaar worden voor bitcoin.

Al moeten we niet vergeten dat we de afgelopen maanden al flink verwend zijn wat de koers betreft. Als je kijkt waar we één jaar geleden stonden of zelfs verder terug in de tijd gaat, dan is het ongelooflijk hoe snel alles gaat. Wie had een paar maanden geleden durven voorspellen dat 2021 het jaar zou worden waarin een land de bitcoin standaard zou adopteren.

Leave a Reply