blogExchanges

Investeerders India spenderen 19900% meer aan cryptocurrency

By 28 juni 2021No Comments

Het is belangrijk om feiten van geruchten te onderscheiden. Gerucht is dat bitcoin verboden is in India (vals), maar feit is dat investeringen in cryptocurrency in India dit jaar met 19.900% is toegenomen. Dat is ontzettend knap, zeker in een land waarin de cultuur zoveel nadruk legt op goud, én waar de overheid geen zekerheid geeft over de status van cryptocurrency.

Parabolische groei

Bloomberg schreef hier een interessant artikel over, op basis van data van blockchain-analysebedrijf Chanalysis. Indiaas geld bereikte de cryptomarkten mondjesmaat tot halverwege 2020, vanaf dat moment groeide dit parabolisch, om tegen het einde van het vierde kwartaal nieuwe recordhoogten te bereiken.

Chainalysis schat dat het totaal geïnvesteerde vermogen in crypto in heel India het afgelopen jaar is gegroeid van 200 miljoen tot 40 miljard dollar, waarbij het bedrijf schat dat 15 miljoen Indiërs zijn blootgesteld aan cryptocurrency.

Regelgeving moet juist duidelijkheid geven

De data laat de positieve impact zien van het besluit van het Indiase Hooggerechtshof uit maart 2020. Zij maakten het verbod ongedaan van de Reserve Bank of India op financiële instellingen die bankdiensten verlenen aan bedrijven die met digitale activa werken. Dat klinkt als en enorme overwinning, maar helaas kwam juist meer onzekerheid bij. Sinds het verbod is ingetrokken, dreigden wetgevers de afgelopen 15 maanden steeds meer nieuwe wetgeving om cryptocurrency te verbieden.

Crypto is eenvoudiger dan goud

Bloomberg deelde meer dan alleen een grafiekje, de journalist ging ook in gesprek Indiërs. Sandeep Goenka, oprichter van de lokale beurs ZebPay, zegt dat jonge mensen de voorkeur geven voor investeren in crypto boven goud.

‘Ze vinden het veel gemakkelijker om in crypto te investeren dan in goud, omdat het proces heel eenvoudig is. Je gaat online, je kunt crypto kopen, je hoeft het niet te verifiëren, in tegenstelling tot goud.’

De 32-jarige ondernemer Richi Sood, is een van die jonge Indiërs die van goud is overgestapt op bitcoin. Sood heeft sinds december meer dan 13.000 dollar in digitale activa geïnvesteerd. En ze heeft geluk gehad met haar timing. Ze verzilverde een deel van haar positie toen bitcoin in februari 50.000 dollar waard was, ze kocht weer terug tijdens de recente crash. Met haar winsten heeft ze haar start up Study Mate India kunnen financieren.

‘Ik zet mijn geld liever in crypto dan in goud. Crypto is transparanter dan goud of onroerend goed en het rendement is hoger in korte tijd.’

Leave a Reply