blog

Bitcoin analyse: ondanks stijging nog steeds in koopzone

By 28 juni 2021No Comments

Elke keer dat bitcoin onder de 33.300 dollar (27.901 euro) zakt, klimt de koers weer omhoog. Ook dit weekend was het weer raak en zakte de prijs tot bijna 30.000 dollar (25.136 euro), om daarna zijn weg naar boven weer in te zetten. Maar zondagavond kwam er ineens een impuls en ging de prijs sneller dan Verstappen op de rechte baan! Laten we kijken waar we nu staan.

Bitcoin leunt op de EMA50

Kijken we naar de weekgrafiek hieronder, in dollars en voor elke week een kaars, dan zien we dat op dit niveau de prijs al weken leunt op de 34.600 dollar (28.990 euro), net boven de EMA50. EMA staat voor ‘Exponential Moving Average’ en is een gewogen gemiddelde van de meest recente kaarsen, hier dus 50.

Op weekniveau kunnen we stellen dat de bitcoin koers stil staat en als de prijs daalt wordt er weer net genoeg ingekocht om weer op het oude niveau terug te keren. Doorzetten is er nog niet bij. We kijken even op dagniveau om de bewegingen daar te bekijken.

Koopzone blijft actief

Op de daggrafiek hieronder zien we dezelfde koopzone als vorige week terug en nog steeds doet deze zijn werk en worden alle dipjes snel opgekocht. Maar de prijs blijft tot op heden onder de 39.300 dollar (32.928 euro), op een fake-out na.

De koopactie van gisteren is toch anders dan de vorige keren. Dat is hier nog niet zo goed te zien, dus we kijken even op de 1-uursgrafiek voor een beter beeld.

Drie keer is scheepsrecht

Op het 1-uursniveau is wel heel goed te zien hoe bitcoin zich bevrijd heeft van de 33.300 dollar grens (27.901 euro). Sinds het recente diepste punt steeg bitcoin redelijk snel weer naar deze grens en ondervond daar duidelijk weerstand, zie de bovenste oranje dubbele pijl. Na twee pogingen om de weerstand te doorbreken, gesteund door EMA50 (de oranje lijn), lukte het derde keer wel. Drie keer is scheepsrecht!

Waarom is het dit keer anders? De uitbraak is nu toch overtuigender dan vorige keren omdat de weerstand veel intenser was dan voorheen. Er is dus blijkbaar voldoende kracht om zo een weerstand te doorbreken, en ook in zo een korte tijd. Natuurlijk zijn we nog niet uit het kanaal van 33.300 – 39.300 dollar (27.901 en 32.928 euro respectievelijk), maar het signaal is wel positief.

Bitcoin verwachting

Het betreft hier nog maar de start van de week. Als deze kracht zich door kan zetten, zouden we wel eens een mooie week kunnen krijgen. Wat kunnen we verwachten van bitcoin de komende dagen? We geven zoals altijd twee scenario’s: één bearish (negatief) en één bullish (positief).

Bearish

In de daggrafiek hierboven zien we dat bitcoin weer opgesprongen is uit de koopzone. Als het gestuiter van de afgelopen weken aanhoudt kan de prijs weer in de koopzone terugzakken en het is niet ondenkbaar dat de 30.000 dollar (25.136 euro) weer getest wordt.

Bullish

Mocht de impuls van de sprong van gisteren groot genoeg blijken, dan moet de EMA21 overwonnen worden om de weg naar 39.300 dollar (32.928 euro) in te slaan. Daar zal dan ook de strijd met de EMA50 moeten worden aangegaan. Het is een mooi begin van de week, maar er moet nog veel gebeuren om de hogere regionen weer te zien.

Leave a Reply