blog

In China wordt bitcoin voor 15% meer verkocht bij directe handel

By 16 maart 2020No Comments

Sinds de top van 13 februari is de bitcoin koers flink aan het zakken. Toch koop je bitcoin nu 15 procent duurder in China op over-the-counter (OTC) platforms, in vergelijking met normale beurzen. Bij een OTC beurs koop je direct bitcoin, buiten het orderboek van een exchange. Er zijn verschillende diensten die dit aanbieden, denk bijvoorbeeld aan Huobi, OKEx en LocalBitcoins.

Bitcoin prijs op OTC-desks flink hoger

Dovey Wan houdt voor Coindesk de Chinese markt in de gaten. En op persoonlijke titel houdt ze iedereen op Twitter op de hoogte van alle ontwikkelingen in China. Volgens Dovey Wan is de prijs op OTC-platforms hoger dan op gewone cryptocurrency beurzen.

De gemiddelde prijs op Huobi OTC in de afgelopen 24 uur was bijvoorbeeld ongeveer 39.541 yuan (5.638 dollar).Op LocalBitcoins was de gemiddelde prijs met 39.985 yuan (5.698 dollar) zelfs iets hoger. Een stuk meer dan de huidige bitcoin prijs, nu ongeveer 4.725 dollar. Dit verschil laat zien dat er in China een grotere vraag naar bitcoin is.

Is het optimisme in China weer terug nadat het aantal nieuwe coronapatiënten terugneemt? Wat de echte reden is voor het prijsverschil tussen de Chinese markt en de andere cryptobeurzen blijft gissen. Maar dit prijsverschil stelt sommige analisten wel gerust. Zo is Gabe Higgings positief: ‘Dit zegt me dat bitcoin zijn bodem heeft gevonden. Als er kooporders zijn met een premium op OTC-markten, dan zien retailmarkten wellicht dezelfde stijging op hun exchanges.’

Of dit ook daadwerkelijk de bodem is valt te bezien. Volgens sommige analisten kan de bitcoin koers nog veel lager uitvallen. Trader Tone Vays gelooft bijvoorbeeld dat bitcoin niet lager dan 2.000 dollar kan. Andere analisten verwachten juist een bodem tussen 3.900 dollar en 4.100 dollar.

Wat denk jij dat de reden is voor het verschil in prijs tussen China en de rest van de wereld? En heeft de bitcoin koers zijn bodem gevonden, of zakt de prijs nog verder?

Leave a Reply