blog

Ripple (XRP) Lead Developer geeft tips over thuiswerken tijdens COVID-19

By 17 maart 2020No Comments

Nik Bougalis deelt zijn advies over extern werken aan bedrijven te midden van de pandemie van het coronavirus. Hij is cryptograaf en C ++ -software engineer bij Ripple.

In een tweet van 16 maart bood Bougalis zijn hulp aan managers die hun teams op afstand moeten sturen. Zijn voorstel speelt in op de wereldwijde trend om zoveel mogelijk vanuit huis te werken om verdere verspreiding van het coronavirus te verkleinen.

Een onwennig experiment voor velen

The Atlantic publiceerde op 13 maart een interessant artikel over thuiswerken. Ze schrijven dat mensen sinds de uitvinding van de personal computer hebben vooruitgelopen op werken vanaf een andere plaats. Toch staat er ook in het artikel dat dit voor veel werknemers nog steeds een onwennig concept is. Ze concluderen dan ook dat de komende maanden een hele vreemde test zal zijn.

Bougalis legde uit dat hij 20 jaar op afstand heeft gewerkt en momenteel een team leidt bij Ripple dat groot van omvang is maar ook volledig gedistribueerd is. Hij schreef:

Als werken op afstand nieuw voor je is, vooral als manager, en je hebt vragen, stel ze dan! Ik zal mijn best doen om mijn inzichten te delen om jou en je team te helpen.

Werken ze wel hard genoeg?ps

Een Twitter-gebruiker vroeg hoe hij kan weten of zijn werknemers niet meer tijd nodig hebben dan nodig is om taken uit te voeren wanneer ze op afstand werken. Bougalis gaf toe dat dit een veel voorkomende zorg is, maar wijst op vertrouwen als de voor de hand liggende oplossing en beveelt aan:

Denk eraan, je hebt je team met een reden aangenomen, ze zijn goed in wat ze doen en je vertrouwt ze. Geef je team nu geen micromanagement of ga er niet van uit dat ze niet werken omdat ze niet op kantoor zijn. Als de productiviteit bij het werken op afstand lijdt, begrijp dan waarom. Werknemers die niet hard werken is bijna nooit het probleem.

Verder raadde Bougalis managers aan om op tekst gebaseerde communicatiesoftware zoals Slack en IRC te gebruiken, omdat het berichten minder vluchtig maakt. Ook kunnen ze de berichten dan later teruglezen.

Leave a Reply