blog

IBM richt zich op duurzame kleding met nieuw blockchain project

By 17 november 2020No Comments

IBM is weer een nieuw blockchain project gestart, ze zijn een nieuw partnerschap aangegaan om de toeleveringsketens in de textiel- en mode-industrie te volgen.

Oorsprong van stoffen in mode

De in New York gevestigde techgigant IBM kondigde maandag aan dat het gaat samenwerken met de Duitse textielfabrikant Kaya & Kato om een ​​blockchain-netwerk te ontwikkelen. Dit netwerk moet de oorsprong van stoffen die in de mode-industrie worden gebruikt volgen. Met de nieuwe applicatie kunnen leveranciers en klanten van Kaya & Kato identificeren waar hun stoffen worden verwerkt en kunnen ze elke stap van de productie- en distributieprocessen begrijpen. IBM zei:

‘Het netwerk is ontworpen om transparantie te creëren over de oorsprong van kledingstukken, van de gebruikte vezels tot de voltooiing van het eindproduct, en om consumenten te laten weten dat hun kleding duurzaam is geproduceerd.’

Duurzame kleding veelbelovend

Het initiatief wordt financieel ondersteund door het Duitse ministerie voor economische ontwikkeling. IBM noemt duurzame kleding als een veelbelovende onderneming voor groei, vooral onder de jongere demografische groepen in Europa.

In opdracht van IBM heeft Morning Consult een onderzoek uitgevoerd onder Europese consumenten. Een van de conclusies is dat 75% van de respondenten zegt bezorgd te zijn over verspilling in de mode-industrie. Vierenzestig procent geeft aan kleding te willen kopen als nieuwe technologieën duurzaamheidsclaims zouden kunnen verifiëren.

Belofte van blockchain

Supply chain-logistiek wordt al lang genoemd als een van de beste use-cases voor blockchain-technologie. Verbeterde traceerbaarheid, vooral bij de levering van voedsel en medicijnen, is een van de grootste beloftes van blockchain-integratie. Er zijn zelfs schattingen dat 20% van de kruideniers wereldwijd blockchain zal gebruiken voor voedselveiligheid en traceerbaarheid in 2025.

Er zijn verschillende cryptoprojecten die zich hiermee bezig houden. Hoewel VeChain misschien wel het meest herkenbare blockchain-project is dat supply chain management aanpakt, proberen andere protocollen zoals WaltonChain, Wabi en Ambrosus marktaandeel af te snoepen.

IBM is uitgegroeid tot een van de grootste blockchain-ondernemingen ter wereld. Onderzoek van IDC noemt IBM de wereldwijde marktleider in blockchain-services, op de voet gevolgd door Accenture en Infosys.

Leave a Reply