blog

Hoofd investeringen van Guggenheim voorspelt bitcoin van 500.000 euro

By 3 februari 2021No Comments

Scott Minerd, Chief Investment Officer (CIO) bij Guggenheim Partners, voorspelt dat bitcoin uiteindelijk zou kunnen stijgen tot 600.000 dollar. Hij deed deze boute uitspraak in een interview op 2 februari met Julia Chatterley van CNN:

‘We hebben veel fundamenteel onderzoek gedaan, en als je het aanbod van bitcoin vergelijkt, laten we zeggen, met het aanbod van goud in de wereld, en wat de totale waarde is, dan kan bitcoin stijgen naar 400.000 tot 600.000 dollar.’

Als je zijn voorspelling vertaalt naar onze eigen valuta, dan kom je uit op 500.000 euro per bitcoin. Hoewel Minerd er niet 100 procent van overtuigd is dat de grootste cryptocurrency uiteindelijk het hoogste doel zou kunnen halen, gelooft hij dat bitcoin veel ruimte heeft om te groeien.

Correctie van 50 procent is mogelijk

Guggenheim diende in november een aanvraag in bij de Securities and Exchange Commission om via crypto-vermogensbeheerder Grayscale in bitcoin te kunnen investeren. De aanvraag is goedgekeurd door de SEC op 31 januari, wat betekent dat het bedrijf eindelijk blootstelling kan krijgen aan het nieuwe actief.

Minerd zegt dat bitcoin al bijna een decennium op de radar van Guggenheim staat, maar dat de marktkapitalisatie niet groot genoeg was om institutioneel geld te rechtvaardigen.

‘We kijken al bijna tien jaar naar bitcoin en de omvang van de markt was gewoon niet groot genoeg om institutioneel geld te rechtvaardigen. Toen de totale marktkapitalisatie van Bitcoin groter werd, en toen bitcoin 10.000 dollar waard werd, begon het er erg interessant uit te zien.’

Toch denkt Minerd dat zijn standpunt nog steeds geldig is. Hij denkt namelijk dat de huidige institutionele steun niet sterk genoeg is om Bitcoin boven het huidige prijsniveau te houden. Volgens de directeur van Guggenheim is de laatste bitcoin stijging naar 42.000 dollar oververhit. Hij zegt niet verrast te worden als blijkt dat de bitcoin koers een correctie van 50 procent meemaakt:

‘Als je bedenkt dat we binnen een maand van 20.000 naar 40.000 dollar per bitcoin zijn gegaan, is dat maximale speculatie op korte termijn.’

Over maximaal speculeren gesproken. Dit is niet de eerste keer dat Guggenheim een voorspelling doet over bitcoin. Bloqport heeft hieronder een mooie samenvatting gedeeld.

Leave a Reply