blogExchanges

Visa wil banken helpen met handel in bitcoin en cryptocurrency

By 3 februari 2021No Comments

Visa heeft aangekondigd dat het van plan is banken te helpen bij het uitrollen van bitcoin- en cryptocurrency handelsdiensten. Hiervoor bouwen ze een Visa crypto-softwareprogramma, dat later dit jaar wordt gelanceerd. De creditcardmaatschappij heeft al veel ervaring met de crypto-industrie, inmiddels werken ze samen met 35 verschillende bitcoin- en cryptocurrency platformen.

Test bij een digitale bank

De API wordt getest door het in Kansas gevestigde First Boulevard, een digitale bank gericht op zwarte Amerikanen. Het doel van First Boulevard is om rijkdom te genereren voor de zwarte bevolking. Een application programming interface (API) is bedoeld als brug tussen verschillende softwaresystemen en in dit geval wordt de API gebruikt om banken (waar Visa al mee werkt) te helpen bitcoin en cryptocurrency’s te integreren.

Opslag door Anchorage

De opslag van de cryptocurrency’s wordt geregeld door Anchorage. Deze partij is sinds vorige maand Amerika’s eerste nationale ‘digitale activabank.’ Hiervoor hebben ze goedkeuring gekregen van het Amerikaanse kantoor van de Comptroller of the Currency (OCC).

Deelnemende banken willen hun gebruikers in staat stellen hun bitcoin en cryptocurrency’s in eigen beheer te houden, dus klanten kunnen hun crypto’s ook verzenden van de bank, naar hun eigen wallet.

Bitcoin is digitaal goud, geen betaalmiddel

Tijdens een presentatie over de winstcijfers van het eerste kwartaal van Visa, beschreef directeur Al Kelly bitcoin als digitaal goud en zei dat cryptocurrency’s op dit moment niet op een significante manier worden gebruikt als vorm van betaling.

‘Onze strategie is om te werken met wallets en beurzen om gebruikers in staat te stellen deze valuta te kopen met hun Visa-inloggegevens. Wat ook moet kunnen is om met Visa-inloggegevens een ​​fiataankoop te doen bij een van de 70 miljoen verkopers waar Visa wereldwijd wordt geaccepteerd,’ aldus Kelly. Hij verwijst naar cryptocurrency platformen en wallets zoals Crypto.com, BlockFi, Fold en BitPanda die Visa-kaarten hebben uitgegeven.

Leave a Reply