blog

Hoe Ethereum miljoenen Visa-transacties kan verwerken

By 30 maart 2021No Comments

Het grote nieuws van gisteren is dat Visa transacties voor USD Coin zal vereffenen met Ethereum. Dat is ontzettend bullish voor de crypto-industrie, maar welke impact heeft dit op het netwerk van Ethereum?

Crypto.com, Ethereum en Visa

Op 29 maart kondigde betalingsbedrijf Visa het gebruik aan van Circle’s USD Coin om transacties op zijn netwerk af te wikkelen. Visa lanceert een proefprogramma met het Crypto.com-platform, dat betalingen via het Ethereum-netwerk zal afwikkelen.

USDC, of USD Coin is een stablecoin, deze tracht altijd de waarde van een fiatvaluta te houden. Ofwel, USDC zal altijd 1 dollar waard zijn.

Als reactie op het grote nieuws schreef David Hoffman zijn nieuwste Bankless DeFi-nieuwsbrief met de titel Visa gaat ETH-houders betalen.

Hij legt uit hoe Visa met behulp van zijn eigen betalingsnetwerk, dat 1.500 transacties per seconde kan verwerken, Ethereum geholpen kan worden met een omweg voor zijn schaalproblemen.

Tweede laag blockchain

Hoffman schrijft dat de schaalcapaciteit van Visa momenteel alleen iets is dat een gecentraliseerde serviceprovider kan bieden. Dit kun je vergelijken met hoe een tweede laag op de blockchain werkt, die transacties tot één batch combineren en buiten de hoofd blockchain verwerken:

‘Duizenden transacties kunnen intern plaatsvinden op het netwerk van Visa, en dan kan Visa een enkele, gebundelde transactie op Ethereum uitvoeren die de saldi bijwerkt van zijn partners die Visa gebruiken voor USDC-overboekingen.’

Grootboek naar Ethereum

Hoewel dit geen directe oplossing is voor het schaalprobleem van Ethereum (lees: hoge transactiekosten door drukte op netwerk), zou het wel kunnen werken.

De blogpost laat vervolgens zien hoe de ontwikkeling kan worden gezien als rugging the Fed: ‘De Federal Reserve en de Amerikaanse dollar hebben het monopolie, aangezien de dollar de reservevaluta van de wereld is en de Fed het grootboek beheert’, merkte hij op.

Goed jaar voor Ethereum

Visa die USDC op Ethereum verrekent, verandert hier niets aan. Uiteindelijk zijn de dollars toch van de FED, ook al worden de transacties sneller vereffent door USDC. Het verplaatst echter veel economische activiteit naar de blockchain van Ethereum.

Bullish voor Ethereum dus, naast alle andere ontwikkelingen die komend jaar gepland zijn:

Leave a Reply